Cum a decurs primul antrenament de campanie pentru partide: de la imnul Champions League la „Jos Guvernul!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD, PNL, PDL şi PMP au organizat, la sfârşitul săptămânii, ample manifestaţii, în care au testat primele mesaje electorale, cu o lună înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

PSD a fost primul partid care a depus la Biroul Electoral Central (BEC) lista cu candidaţii pentru euroalegerile din 25 mai. Numeroşi susţinători, echipaţi cu steaguri şi eşarfe roşii, au întâmpinat sâmbătă delegaţia PSD, condusă chiar de Victor Ponta. Premierul s-a întreţinut amical cu simpatizanţii social-democraţi şi a trimis câteva săgeţi către rivalii de dreapta. „Pot să vă garantez că doamnele şi domnii care ne vor reprezenta în PE nu vor face cum am văzut în această săptămână cu două doamne care s-au comportat şi se comportă aşa ca un fel de ţaţe europene. Amândouă, sigur, creaţii, la propriu sau la figurat, ale domnului preşedinte Băsescu“, a spus Ponta, cu referire la Elena Băsescu şi la Monica Macovei.

 „EuroCampioni la fapte“

Liberalii s-au reunit şi ei, sâmbătă, la Brăila, pentru a-şi prezenta candidaţii la euroalegeri, într-un eveniment care a debutat pe ritmurile imnului „Champions League“. Atmosfera a fost întreţinută de un decor pe măsură: o scenă pe care a fost postată cupa eurocampionilor.

Sub sloganul „EuroCampioni la fapte!“, europarlamentarii liberali şi-au prezentat realizările din mandatul actual, în timp ce liderul PNL, Crin Antonescu, şi-a asumat o temă mai largă: rolul României în Uniunea Europeană. „România nu este un copil sărac la masa Europei. România seamănă, poate, cu un copil de origine modestă dat la o şcoală înaltă. Dar este un copil frumos, este un copil inteligent, este un copil care vrea să înveţe, este un copil care vrea să reuşească“, a început Antonescu discursul metaforic la finalul căruia, tot simbolic, i-a înmânat „cupa eurocampionilor“ Ramonei Mănescu, într-o ploaie de confetti galbene şi albastre, culorile PNL.

PMP şi PDL, duel la distanţă

În aceeaşi zi, liderii Partidului Mişcarea Populară s-au strâns la o conferinţă organizată de fundaţia omonimă. Invitatul special a fost chiar preşedintele Traian Băsescu, care le-a trasat celor prezenţi obiectivele sale pentru formaţiunea pe care o păstoreşte.

„Aveţi obligaţia să nu vă faceţi de râs la europarlamentare. Dragii mei, vă aştept cu două cifre, pentru că numai aşa puteţi spera să aveţi un candidat la prezidenţiale! Nu puteţi să fiţi urmaşii mei dacă nu câştigaţi! “, a spus Băsescu. Ţinta impusă de Băsescu a fost trată cu ironie de PDL. „Preşedintele a avut azi dreptate: PMP va obtţine la alegerile pentru PE un scor din două cifre: 4,7 %, conform sondajului PPE“, a reacţionat Radu Carp, ministru de Externe al “Cabinetului din umbră” al PDL.

În acelaşi timp, la Cluj, PDL a organizat un miting împotriva introducerii accizei suplimentare la benzină. La manifestaţie au participat şi europarlamentarii partidului, care au avut ocazia astfel să facă o baie de mulţime. Între timp, primarul democrat-liberal al localităţii, Emil Boc, se afla în dreapta lui Băsescu, la conferinţa PMP. Întrebat dacă nu îi va supăra pe colegii săi din PDL cu absenţa sa de la miting, Boc a răspuns, laconic: “De ce? L-am autorizat!”.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite