Corlăţean, despre cazul Hayssam: „Statul a demonstrat că are instituţii capabile să realizeze obiectivele de securitate naţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean FOTO Adevărul
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean FOTO Adevărul

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat joi că repatrierea lui Omar Hayssam a demonstrat că statul a avut capacitatea necesară îndeplinirii unui obiectiv important, însă a refuzat să precizeze rolul MAE în această operaţiune.

„Cred că aţi remarcat că MAE nu a făcut comentarii pe această temă. Cred că din dezbaterea publică uităm esenţialul: că statul român a avut capacitatea şi instituţii puternice să realizeze un obiectiv extrem de important: să aducă înapoi în ţară o persoană condamnată de justiţia română pentru acte de terorism împotriva unor cetăţeni români, condamnat la o pedeapsă de 20 de ani.“, a declarat Corlăţean într-o conferinţă de presă, adăugând că România „a reuşit să facă dreptate, astfel încât persoana condamnată să execute pedeapsa decisă de justiţia română“.

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Externe a refuzat să comenteze rolul pe care MAE l-a avut în această operaţiune, explicând că anumite informaţii „nu sunt la nivelul comentariului public“.

„Prim-ministrul a spus foarte clar anumite lucruri. A făcut nominalizări de instituţii care au avut un rol mai mare sau mai mic în această operaţiune, între care şi MAE. Aceste instituţii şi-au făcut datoria şi, ca în orice astfel de operaţiuni, sunt şi date care nu sunt la nivelul comentariului public“, a subliniat Titus Corlăţean.

Anterior, premierul Victor Ponta a declarat că repatrierea lui Hayssam a fost autorizată şi aprobată de Guvern, felicitând instituţiile implicate în această operaţiune, inclusiv Ministerul de Externe.

Omar Hayssam a fost adus în ţară săptămâna trecută, fiind condamnat la 20 de ani de închisoare de către instanţele din România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite