Cioloş, la primul Consiliu European. Întâlnire cu Schulz şi vizite la răniţii de la Colectiv internaţi la Bruxelles, pe agenda premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Cioloş participă joi, la Bruxelles, la o şedinţă a Consiliul European ale cărui teme sunt, gestionarea fenomenului migraţiei şi acţiunea la nivelul Uniunii Europene şi al statelor membre pentru combaterea terorismului, în contextul creat după atentatele de luna trecută de la Paris.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a delegat pe premierul Dacian Cioloş să participe la reuniunea Consiliului European, de la Bruxelles, din 17 - 18 decembrie. Este o premieră a ultimilor ani, dat fiind că atât Traian Băsescu, cât şi Klaus Iohannis, alegeau să nu delege această atribuţie premierului Victor Ponta. 

Joi după-amiază, premierul va avea o întrevedere cu Federica Mogherini, Înalt reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, după care urmează un o scurtă întrevedere şi cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Ulterior, şeful Executivului va participa la prima sesiune de lucru a Consiliului European. Un subiect de dezbatere va viza posibilitatea ca Spaţiul Schengen să fie suspendat pe o anumită perioadă. De asemenea, liderii din Uniunea Europeană se reunesc pentru a discuta pentru prima dată despre cererile de reformă ale Marii Britanii, cu numai doi ani înainte de anunţatul referendum privind apartenenţa ţării la blocul comunitar, potrivit Agerpres. La finalul primei zile are loc dineul de lucru organizat pentru şefii de stat şi de guvern.

Premierul Dacian Cioloş are programată, vineri dimineaţă, o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, după care va participa la cea de a doua sesiune de lucru a Consiliului European.

De asemenea, tot vineri, Cioloş îi va vizita, la Spitalul Militar „Reine Astrid Bruxelles“, pe răniţii în incendiul de la Colectiv transferaţi în această unitate medicală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite