Ce am înţeles eu de la Darius Vâlcov: penalii de la stat se luptă cu mafioţii din privat! Şi noi ce vină avem?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este greu să ignori ce spune Darius Vâlcov, având în vedere că el conduce de facto guvernul României. În esenţă, Vâlcov spune următoarele: statul paralel  persecută demnitarii şi funcţionarii de rang înalt, care vor să ia banii de la privaţi şi să-i dea alegătorilor români. Ba chiar îi bagă în puşcărie, astfel ca firmele private să poată vandaliza averea poporului român. Iar ei, săracii, sunt îngeri pe pământ.

Iată declaraţia lui Vâlcov:

"Deci, acum a venit ordin pe unitate, dom’le până la 1 septembrie, gata, Dragnea trebuie să fie închis, şi dacă se poate şi Vâlcov. (...) Mafioţii şefi, trebuie să analizăm foarte clar unde sunt ei. Pentru că de fapt noi cu ei ne luptăm. Şi în septembrie, lupta mare cu aceşti mafioţi va fi. Este inevitabil”.

E clar ce spune Vâlcov. Mafioţii şefi nu sunt la stat, sunt la privat. Iar ordinul pe unitate (care unitate, dat de cine?) este să-i aresteze pe Dragnea şi Vâlcov ca să-şi poată face privaţii de cap. Şi să fure din banii poporului.   Înseamnă că toate condamnările date de judecători, pentru Dragnea (3 ani şi 6 luni), Vâlcov (8 ani în primă instanţă), şi pentru atâţia alţi demnitari, sunt acţiuni ale „statului paralel”, care mână în mână cu firme private vor să blocheze apărătorii neamului românesc,  să ne salveze din gurile hulpave ale privaţilor.

Nu sunt probe în dosare, sunt doar minciuni şi mărturii smulse cu forţa de către procurori. („Te ameninţă, te şantajează, iţi pune cătuşele şi dacă nu are cu ce. Ai familie, ai copii, până la urmă îţi doreşti să fii sănătos şi să trăieşti”. "În momentul în care te bagă o zi la închisoare faci orice. Nu aş dori nimănui să ajungă acolo”, spune Vâlcov.)

Dar judecătorii, în faţa cărora te poţi apăra, poţi aduce probe, mărturii, expertize, ei ce au făcut? Au înghiţit  pe nemestecate dosarele procurorilor? Şi îi condamnă pe „nevinovaţii” Dragnea, Vâlcov şi alţii, doar pentru că aşa spune „statul paralel”, care nu ştim cine este şi din cine se compune? Cam umflată gogoaşa... Poate o cred cei săraci cu duhul, dar dacă se bazează doar pe ei, slabă speranţă pentru actuala putere să reziste la guvernare, nicicum să mai câştige noi alegeri.

Mai declară Darius Vâlcov:

"Datoriile totale ale insolvenţilor sunt mai mari decât pensiile din 2016. Mai mult, înainte de apariţia legii datoriile erau de 13 miliarde (de lei - n.r.), după apariţia legii s-au dus la 48 de miliarde”. „După ce Legea insolvenţei vă fi modificată, toţi aceşti escroci vor dispărea". "Astăzi avem de recuperat, nu numai de la această categorie, ci toate arieratele, sunt de 97 de miliarde de lei. 84% sunt nerecuperabili".

Şi dacă ar fi aşa. Legea insolvenţei a fost dată în 2014, de către guvernul social-democrat Victor Ponta, aprobată de parlamentul social-democrat de atunci. Cine-i prostul? Cel care a dat legea aşa, sau cei care profită de ea? Dar cei care au dat legea insolvenţei,  au fost mituiţi de privaţi, sau au fost doar proşti? Întrebări la care Vâlcov ar fi trebuit să răspundă.

„Eu azi înţeleg foarte bine ce se întâmplă, vom ajunge probabil în vârful acestui ciclon probabil în septembrie, este clar că lucrurile nu mai pot merge aşa. Eu sunt din categoria penalilor, dar totuşi să vedem ce fac penalii, oare nu se luptă cu nişte mafioţi?", declară Darius Vâlcov.

Deci,  avem penalii de la stat, care se luptă cu mafioţii din privat. Pentru cine să fure mai mult. Şi noi ce vină avem? Ce păcate ispăşim să fim între penali şi mafioţi? Şi în septembrie va fi război. Între penali şi mafioţi. Vâlcov o spune cu subiect şi predicat. Ce va rămâne din România în urma acestui război, Dumnezeu cu mila.

Altă declaraţie: "Dacă ne uităm la toate legile în ultimii 28 de ani, toate au fost făcute ca premierul şi guvernul să nu poată avea decizie, nu vorbim doar la companii de stat, vorbim şi la funcţionari”.

După mintea şi inteligenţa lui Vâlcov  toată ţara ar trebui să se mişte cum vrea premierul (adică el) şi guvernul. Celelalte puteri ale statului să nu conteze, să facă „ciocul mic”. Curată democraţie, coane Vâlcov.

Mai spune Darius Vâlcov, apoteotic, că programul de guvernare,  al cărui autor se pretinde, este îndeplinit 80%, iar până la sfârşitul anului va fi de peste  90%. Am obosit să tot discut despre acest program de guvernare. Prefer să mă uit în ţară, la situaţia în care trăiesc cetăţenii obişnuiţi. Iată concluziile.

  • La bugetari, veniturile nete au crescut cu 4,2% şi sunt înghiţite de inflaţia de 5,4%.
  • Deficitul bugetar s-a dublat în ultima lună, a ajuns la 15 miliarde lei.
  • Salariile din privat sunt cu 30% mai mici, comparativ cu cele de la stat.
  • 2400 de şcoli din România au WC-ul în curte. În anul de graţie 2018, cu România în UE.
  • Bucureştiul este singura capitală europeană fără centură funcţională, motivul principal pentru care circulaţia în oraş este sufocată.
  • Nu avem autostradă pe Valea Prahovei şi pe Valea Oltului, fapt de natură a descuraja turismul şi investiţiile;  în aceste zone, maşinile zac în trafic cu orele.
  • În 50% din locuinţele din România WC-ul este în curte, în lipsa canalizării şi a apei curente.
  • Absenţa infrastructurii rutiere descurajează investitorii mari să vină în România.
  • În Bucureşti există acum circa 200 de străzi fără asfalt, canalizare, apă curentă.
  • Şi autostrada existentă, Bucureşti-Ploieşti, nu are intrarea în Bucureşti, se opreşte în afara Capitalei, ca în bancurile cu Bulă.
  • Liviu Dragnea: „România are nevoie disperată să recupereze cele aproape trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat“.
  • Trenuri care circulă cu viteză medie de 30-50 km/oră, ca în evul mediu.
  • Nu există o Strategie Naţională pentru turism, care să ducă la valorificarea resurselor extraordinare pe care le are România.
  • Spitalele nu au condiţii de protecţie împotriva infecţiilor intraspitaliceşti. Pleacă oamenii din spitale mai bolnavi decât au venit. Mor oameni în salvări, trimişi de la un spital la altul.
  • Cei mai capabili tineri pleacă la universităţi străine, pentru că nu găsesc în ţara universităţi la înălţimea calitativă a celor de afară. Cel mai adesea nu se mai întorc.
  • Nu mai există forţă de muncă suficient calificată, datorită politicii de reducere a învăţământului profesional. Angajatorii au început să aducă forţa de muncă din alte ţări, în timp ce 4 milioane de români lucrează în afara ţării.

Eu vreau să văd un program de guvernare care să rezolve cu prioritate aceste probleme. Nu visele exotice ale lui Dragnea, Vâlcov, Olguţa Vasilescu.

Concluzii

Sunt multe de comentat şi analizat din ce spune Darius Vâlcov, premierul de facto al României. El crede că „mafioţii” din privat, mână în mână cu „statul paralel”, blochează „penalii” de la stat să aducă fericirea cetăţenilor români. Adică, demonizarea privatului şi glorificarea statului. Statul fură, dar mai dă şi la cetăţeni.  Statul este cel bun şi util cetăţenilor, chiar dacă alcătuit şi din penali, privaţii sunt cei răi  care fură de sting. Deşi statul, având funcţia de reglementare, decide ce legi să dea pentru ca economia, societatea să meargă bine. Ce l-a împiedicat să procedeze aşa? Tot „statul paralel”?  Darius Vâlcov vede preferabil tot regimul comunist, în care totul este de stat, iar o dictatură înţeleaptă (condusă de el?) să facă ce trebuie pentru poporul român.

La viitoarele alegeri vom vedea ce părere au şi românii despre aceste alegaţii.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite