Băsescu: „Voronin e furios pe implicarea mea pentru Republica Moldova, dar nu mă supăr pe unul ca el“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băsescu a dat replica la acuzaţiile pe care i le-a adus Voronin
Băsescu a dat replica la acuzaţiile pe care i le-a adus Voronin

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, miercuri, că declaraţia lui Vladimir Voronin, liderul Partidului Comunist din Republica Moldova, referitoare la persoana sa indică faptul că acesta este furios pentru implicarea sa în favoarea integrării europene a ţării vecine.

"Cred că Voronin a devenit foarte furios aflând că a reuşit soluţia desemnării unui prim-ministru, în Republica Moldova. Nu ascund că am avut foarte dese convorbiri cu liderii politici de la Chişinău, am avut la fel de dese convorbiri cu responsabili de Parteneriatul Estic şi de relaţiile internaţionale, de la Bruxelles", a afirmat Băsescu.
El a arătat că a făcut "toate eforturile" pentru ca procesele de apropiere a R.Moldova de UE să nu se întrerupă, inclusiv sprijinul financiar oferit de Bruxelles şi continuarea negocierii acordului de asociere şi acordului de liber schimb.

"Deci m-am implicat şi, atunci, sigur că domnul Voronin se supără. Eu nu mă pot supăra pe el, pentru că, pe unul ca el, nu te poţi supăra", a spus preşedintele.

Băsescu s-a arătat însă deranjat că presa românească a preluat declaraţia lui Voronin "cu uşurinţă şi plăcere". "Eu mă întreb, cu câtă uşurinţă şi plăcere a preluat-o mass-media românească. Preşedintele dumneavoastră este jignit. V-a plăcut să faceţi breaking news-uri cu jignirea la adresa preşedintelui. O.K, sunt obişnuit. Vă mulţumesc", a mai spus el.

Liderul Partidului Comuniştilor din R.Moldova, Vladimir Voronin, a declarat pentru postul de televiziune TV7 că preşedintele român Traian Băsescu face presiuni asupra politicienilor de la Chişinău şi îi sună în stare de ebrietate, relatează PRO TV Chişinău.

"Eu ştiu de apelurile telefonice ale lui Băsescu. Sună seara aflându-se în stare de ebrietate", a declarat Voronin, în limba rusă, în cadrul emisiunii Politica.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite