Băsescu: Obiectivul meu până în noiembrie este ca Ponta să nu poată deveni preşedintele României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a afirmat că Victor Ponta „nu trebuie să fie preşedintele României“ FOTO Adevărul
Traian Băsescu a afirmat că Victor Ponta „nu trebuie să fie preşedintele României“ FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, la o dezbare a Fundaţiei Mişcarea Populară, că obiectivul său până în noiembrie, chiar dacă „această atitudine are pierderi electorale“ şi pentru el, este ca premierul Victor Ponta „să nu poată deveni preşedintele României“.

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, întrebat ce ar trebui făcut pentru a se opri corupţia şi dezbinarea ţării, că are un obiectiv „clar“ până la încheierea mandatului, potrivit Mediafax.

„Dacă aţi văzut ca răspuns la atacurile mizerabile pe care Ponta şi televiziunile lui le fac la adresa mea, a familiei mele, nu ezit să răspund. Obiectivul meu, chiar dacă această atitudine are pierderi electorale şi pentru mine, obiectivul meu este ca până în noiembrie, acest om să ajungă la un nivel la care să nu mai poată deveni preşedintele României“, a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, şeful statului a afirmat, la Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba-Iulia, că Ponta „nu trebuie să fie preşedintele României“.

„Gândiţi-vă că acest om care apără corupţii din partidul său şi spunea ieri (vineri - n.r.) că va politiza înapoi DNA, ar ajunge preşedinte. România s-ar scufunda în neîncredere“, a adăugat Băsescu.

Liderul PSD, Victor Ponta, declara recent că USD va desemna un candidat propriu la alegerile prezidenţiale în cazul în care liberalii nu vor accepta să refacă USL şi să revină la guvernare, după alegerile europarlamentare din 25 mai, precizând că nu exclude ca, "la nevoie", să fie el acel candidat.

El preciza că există două variante, dintre care principala este refacerea USL şi desemnarea unui candidat comun, împreună cu liberalii, la Preşedinţie, candidat care să fie acea persoană plasată cel mai bine în sondaje, a doua variantă fiind un candidat USD.

„Varianta A, în care eu cred: după 25 mai, o să adreseze o invitaţie oficială PNL de a reveni în USL, la guvernare, şi în baza acordului USL să avem un candidat comun, cel mai bun candidat conform sondajelor. Varianta B: nu se poate acest lucru şi PNL merge singur şi separat, atunci PSD-PC-UNPR vom desemna candidatul care să meargă şi, evident, nu exclud ca, la nevoie, să fiu eu acela“, spunea Ponta.


Mai puteţi citi: 

[<a href="//storify.com/adinavlad/pre-edintele-romaniei" target="_blank">View the story "Preşedintele României" on Storify</a>]

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite