Băsescu: Limbile Moscovei fac propagandă pentru a crea neîncredere în aliaţii noştri, dar eu am încredere în SUA lui Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, acuză existenţa în România a unor "propagandişti" pro-ruşi, care încearcă prin declaraţiile lor să genereze neîncredere în aliaţii noştri, precum SUA, afirmând că apropierea de Moscova este o soluţie, însă el spune că are încredere în "America lui Donald Trump", care a arătat că nu abandonează flancul estic.

"Geopolitrukul rusofon, o specie agresivă de propagandist. Am văzut în ultima perioadă tot soiul de analişti chipurile îngrijoraţi de evoluţiile lumii urmare a alegerii lui Donald Trump. Desigur, cel mai ridicol dintre ei este GEOPOLITRUKUL care nu mai pridideşte a-şi revărsa fluviul de incompetenţă şi neînţelegere a lumii actuale peste ţară şi în a sugera insistent că singura soluţie este Mama Rusia", scrie Băsescu pe Facebook.

Liderul PMP arată însă că, în pofida afirmaţiilor acestor "geopolitruci", preşedintele ales al SUA "debarcă Brigada 3 din Divizia 4 infanterie a US Army la Bremen în Germania, cu destinaţia Estul Europei" şi ia altă decizii care ar arăta că nu "abandonează" ţările din Europa de Est.

"Geopolitrukul vede dezastrul american în Siria şi implicit (după mintea lui) pierderea influenţei în Orientul Mijlociu, în condiţiile în care Rusia are de 50 ani baze militare în Siria, la Tartous şi Latakia şi uitând că SUA au zeci de mii de militari în Irakul vecin Siriei sau în Iordania. Alt lucru pe care nu-l observă geopolitrucul .Pentru consolidarea poziţiei SUA în Orientul Mijlociu, Donald Trump reface complet şi consolidează înainte de începerea mandatului, relaţia cu Israelul şi îşi manifestă ostilitatea faţă de Acordul Nuclear cu Iranul prietenos Rusiei şi Siriei. Şi aici geopolitrucul lansează dezinformarea pierderii superiorităţii SUA în Orientul Mijlociu şi în lume în favoarea Rusiei şi Chinei", mai scrie Băsescu.

Preşedintele PMP spune că el însă credere în "America lui Donald Trump", chiar dacă nu a fost şi opţiunea sa electorală.

"O concluzie: Limbile Moscovei au declanşat un val de propagandă prin care încearcă să genereze neâncredere în aliaţii României în mod deosebit în SUA, pentru a-şi vedea împlinit visul de a linge bocancii Moscovei", scrie el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite