Băsescu, directorului OLAF: „DLAF din România exagerează uneori cu controalele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu  FOTO: Arhiva Adevărul
Traian Băsescu  FOTO: Arhiva Adevărul

Preşedintele Băsescu a afirmat marţi, la începutul întrevederii cu directorul general al Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF), Giovanni Kessler, că departamentul corespondent din România, DLAF, exagerează uneori cu controlul proiectelor cu fonduri europene, ceea ce determină blocarea acestora.


"Trebuie clarificat de ce este aşa mare numărul de rapoarte care vă sunt transmise de DLAF din România, pentru că - o să fiu foarte sincer cu dumneavoastră - uneori am impresia că din cauza birocraţiei sau pentru a acoperi activitatea unora dintre instituţiile noastre, uneori exagerează cu controalele. Unele dintre proiecte sunt blocate din cauza acestei abordări", a afirmat Băsescu, potrivit imaginilor de la începutul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu Kesller, transmise de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele a adăugat că nu a cerut niciodată DLAF să îşi diminueze vigilenţa, însă trebuie ajuns în acest sens la un nivel optim care să nu mai ducă la blocarea proiectelor.

De asemenea, Băsescu a glumit cu directorul general al OLAF. "E o plăcere să vedem OLAF-ul aici, dar să nu ne întrebe ce am făcut cu banii", i s-a adresat el acestuia, râzând. "Este o glumă, chiar e misiunea dumneavoastră să întrebaţi orice ţară", a adăugat Băsescu.

Kessler a răspuns că OLAF este foarte mulţumit de nivelul de cooperare cu România şi DLAF.
"Da, înţeleg că e o glumă, dar dacă toate ţările ar fi ca România în ceea ce priveşte cooperarea, ne-am descurca foarte bine (...) Sunteţi deja nişte parteneri foarte buni şi sper să menţineţi aceste standard", a spus oficialul OLAF.

Giovanni Kessler se află marţi într-o vizită la Bucureşti, el urmând să susţină în această după-amiază şi o conferinţă de presă la Reprezentanţa Comisiei Europene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite