Şef de CJ cu probleme penale, lăudat peste Prut: „Este un exemplu care merită urmat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Institutului Cultural Român de la Chişinău, Valeriu Matei, a declarat că preşedintele  Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, „a stat la originea relaţiilor ample dintre Basarabia şi Prahova“ şi a adăugat că „este un exemplu care merită să fie preluat şi de alţi politicieni“.

In prezent, Cosma este trimis în judecată pentru corupţie. Matei, însă, îi aduce un elogiu pentru modul în care a colaborat cu Republica Moldova.    

„întâmplător, sunt cel c are cunoaşte cel mai bine întreg acest proces şi contribuţia pe care domnul Mircea Cosma a avut-o, începând cu anul 1990, de când ne-am cunoscut, pentru că v-aş spune că absoluta majoritate a acestor lucruri le-am realizat împreună, pornind de la primele acorduri de colaborare şi cooperare între raioanele de atunci“, a arătat Matei, citat site-ul stiripesurse.ro.

Totodată, el susţine că acest tip de colaborare s-ar putea extinde chiar la nivelul UE.

 “Exemplul lui Mircea Cosma este unul care merită să fie preluat şi de alţi oameni politici sau oameni care deţin funcţii politice şi administrative în România, în perspectiva când Republica Moldova va trebui să parcurgă foarte intens această etapă, această perioadă de asociere la Uniunea Europeană pentru ca pe viitor să poată să obţina statutul de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene şi atunci, regăsindu-se impreună în spaţiul european cele două state românesti vor avea posibilitatea de aprofundare, diversificare si omogenizare a relatiilor pe toate domeniile şi in toate sectoarele”, a mai spus el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite