VIDEO Mii de oameni au ieşit în stradă în oraşele din ţară pentru a protesta faţă de modificările legilor justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatar din Cluj
Protestatar din Cluj

Mii de oameni au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară, pentru a protesta faţă de modificările Codului Fiscal şi ale legilor justiţiei. Circa 5.000 de clujeni au ieşit în stradă, în timp ce la Timişoara peste o mie de manifestanţi şi-au scandat nemulţumirea.

CLUJ NAPOCA

Circa 5.000 de clujenii protestează în centrul oraşului faţă de  Legile Justiţiei. „Considerăm că aceste modificări sunt de natură să afecteze grav independenţa justiţiei şi echilibrul puterilor în stat”, spun organizatorii.

TIMIŞOARA

Şi la Timişoara, peste 1.000 de oameni s-au adunat duminică seara în Piaţa Operei pentru a protesta .

„Ieşirea în stradă este soluţia cea mai bună pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil şi incapabil. Ce fac ei este un atentat la democraţie. Duminică ne strângem în Piaţa Victoriei, pentru a spune ca ne-am săturat, a venit momentul să plecaţi”, este apelul Iniţiativei Timişoara, organizatorul protestului de dumincă seara de la Timişoara.

ALBA IULIA

La Alba Iulia, aproximativ 40 de persoane participau, duminică seara, la un miting de protest faţă de modificarea legilor Justiţiei, oamenii pornind într-un marş pe străzile municipiului şi manifestându-se zgomotos cu vuvuzele şi fluiere.

Protestul a fost intitulat de organizatori „Marş pentru Justiţie. Nu vrem să fim o naţiune de hoţi!” şi a început în faţa sediului Instituţiei Prefectului Alba, unde primii protestatari s-au adunat în jurul orei 18.00.

Ulterior numărul participanţilor a ajuns la circa 40 şi aceştia au pornit într-un marş pe străzile importante ale municipiului Alba Iulia.

Ei scandează lozinci împotriva PSD şi a Guvernului şi manifestându-se zgomotos cu vuvuzele şi fluiere.

CONSTANŢA

 Peste 100 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii Constanţa pentru a protesta la adresa măsurilor fiscale ale Guvernului României. Oamenii au răspuns unui apel lansat pe o reţea socială care-i îndemna să iasă în stradă duminică, 12 noiembrie, începând cu ora 18.00.

IAŞI

Aproximativ o sută de persoane au protestat la Iaşi, în centrul oraşului, faţă de proiectul de modificare a Codului Fiscal, dar şi a Legilor Justiţiei.

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii din municipiu, purtând steaguri tricolore, dar şi ale Uniunii Europene şi SUA.

CRAIOVA

Peste 200 de craioveni au protestat în Piaţa Mihai Viteazul

ALEXANDRIA

Aproximativ 30 de persoane au protestat, duminică seara, în faţa Casei de Cultură din municipiul Alexandria împotriva proiectului de modificare a Legilor Justiţiei.

BRAŞOV

Circa 800 de persoane au ieşit în stradă la Braşov. Pe lângă lozincile deja consacrate – : „Uniţi, salvăm,toată România!”,„România, trezeşte-te!”, „PSD, ciuma roşie!”, „Justiţie, nu corupţie!”, „Nu vrem, să fim, o naţie de hoţi!”, oamenii au scandat „Jos labele de pe Justiţie!

Şi la Bucureşti, peste o mie de persoane au manifestat în faţa Guvernului şi au mers apoi în faţa sediului central al PSD din Kisellef, unde câţiva oameni au aruncat cu hârtie igienică

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite