UPDATE Proteste în faţa Prefecturii Constanţa: „Ne-am săturat să fim furaţi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii sunt nemulţumiţi de măsurile fiscale adoptate de Guvernul României
Oamenii sunt nemulţumiţi de măsurile fiscale adoptate de Guvernul României

Peste 100 de persoane şi-au manifestat dezacordul cu privire la modificările pe care Guvernul României doreşte să le facă în domeniul justiţiei, pensiilor şi salariilor, într-un protest organizat în faţa Prefecturii Constanţa.

UPDATE ora 21.00 Protestul din faţa Prefecturii Constanţa s-a încheiat. Faţă de duminica trecută, oamenii nu au mai mers în marş pe străzile oraşului, preferând să stea pe platoul din faţa instituţiei prefectului.

UPDATE 0ra 19.15 Peste 100 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii Constanţa pentru a protesta la adresa măsurilor fiscale ale Guvernului României. Oamenii au răspuns unui apel lansat pe o reţea socială care-i îndemna să iasă în stradă duminică, 12 noiembrie, începând cu ora 18.00.

Apelul, intitulat „Ne-am Săturat Să Fim Furaţi!”, a fost lansat pe Facebook, pe Pagina Rezistenta Constanţa, până la această oră peste 1.000 de persoane fiind interesate să participe la protestele care vor începe de la ora 18.00.

În mesajul lor, iniţiatorii susţin că principalele probleme pentru care ies în stradă sunt:

- Modificarea legilor Justiţiei. Au şedinţă miercuri si vor să îşi rezolve problemele celor anchetaţi sau condamnaţi din partid(e) - despre care deja ştim cu toţii - până vin sărbătorile de iarnă.

- Naţionalizarea Pilonului II de pensii. Au scăzut contribuţia de la 5.1 la 3.7% iar asta înseamnă, potrivit experţilor, că tu vei avea o pensie cu 20% mai mică. Adică, o cincime din pensia ta dispare.

- Scăderea salariilor, daca patronul nu va mări salariul brut (e o vulnerabilizare a angajatului). Modificările sunt făcute cu mai puţin de 2 luni înainte, deşi, legea spune clar că NU ai voie să faci modificări ale codului fiscal, cu mai puţin de 6 luni înainte, pentru a avea o predicţie financiară.

„Ieşirea în stradă este soluţia cea mai bună pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil şi incapabil. Ce fac ei este un atentat la democraţie. Duminică ne strângem în faţa Prefecturii Constanţa, pentru a spune ca ne-am săturat, a venit momentul să plecaţi”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook.

Şi duminica trecută, peste 400 de oameni au ieşit în stradă în faţa Prefecturii Constanţa pentru a protesta la adresa Guvernului.

Proteste Constanţa

Pe aceeaşi temă:

UPDATE VIDEO Peste 400 persoane au protestat la Constanţa, faţă de „revoluţia fiscală“: „Politicienii urăsc oamenii care muncesc“

UPDATE VIDEO Protest cu 400 persoane. La sediul PSD, un membru de partid a asmuţit manifestanţii: „Am făcut numai bine. Dar n-am avut timp de mai mult“


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite