VIDEO Protest la Cluj: circa 4.000 de persoane au cerut Parlamentului respingerea proiectului Legilor Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de clujeni au ieşit în stradă.  FOTO: Ştefan Lică
Mii de clujeni au ieşit în stradă.  FOTO: Ştefan Lică

Circa 4.000 de clujenii au protestat în centrul oraşului faţă de  Legile Justiţiei. „Considerăm că aceste modificări sunt de natură să afecteze grav independenţa justiţiei şi echilibrul puterilor în stat”, spun organizatorii.

UPDATE 20.20 Protestul s-a încheiat, după ce protestatarii au făcut traseul Bulevardul 21 Decembrie-Memorandumului-Napoca-Piaţa Unirii. 

UPDATE 19.43 Protestatarii s-au oprit pentru câteva minute în faţa sediului Prefecturii. Apoi au pornti pe Bulevardul 21 Decembrie, ocupând o bandă de circulaţie. Pe cealaltă bandă circulă troleibuzele.

UPDATE 19.30 Circa 4.000 de clujeni participă la protest.

UPDATE 19.15 Circa 2.000 de persoane au început marşul pe Bulevardul Eroilor. 

UPDATE 19.00 Circa o mie de persoane sunt în Piaţa Unirii. Se scandează „Justiţie, nu corupţie!”, „DNA să vină să vă ia”, „Libertate”, „PSD, ciuma roşie”.

Protest la Cluj: „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”

UPDATE 18.23 Câteva sute de clujeni au venit în Piaţa Unirii. O parte importantă a pieţei este ocupată de patinoarul amenajat în jurul statuii lui Matei Corvin. 

„Cerem de urgenţă Parlamentului respingerea în bloc a proiectului de modificare a Legilor Justiţiei!”, susţin organizatorii protestului de sâmbătă. 

Considerăm că aceste modificări sunt de natura să afecteze grav independenţa justiţiei şi echilibrul puterilor în stat şi servesc doar interesele unui grup restrâns de indivizi inculpaţi sau condamnaţi penal ajunşi întâmplător în poziţii publice. O justiţie liberă este coloana unui stat de drept iar noi, românii, alegem categoric sa trăim doar într-o astfel de ţară”, se mai arată pe pagina de Facebook a evenimentului. 

Mesaj pentru actuala clasa politica: „NU aveţi nici o şansă să ne distrageţi atenţia!”

„Apărarea independenţei justitiei este prioritatea nr. 1 a societăţii civile, garanţia noastră ca toate abuzurile comise de cei aflaţi acum în funcţii publice şi pe poziţii de putere vor fi traşi la răspundere în viitor pentru furtul din sănătate, infrastructura, educatie şi a banilor furati pe fata de la toti romanii prin intermediul legilor fiscale. Suntem cu ochii pe voi si o sa aparam si democratia si integritatea justitiei pana la capat! 

UPDATE Revolutia fiscala-Ieri a fost publicat OUG de modificare a Codului Fiscal in Monitorul Oficial.

Putem bloca ALDE-PSD să pună în practică acest lucru ieşind în stradă, în număr cât mai mare.

Ieşirea în stradă este soluţia cea mai bună pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil şi incapabil. Ce fac ei este un atentat la democraţie. Duminică ne strângem în Piaţa Victoriei, pentru a spune ca ne-am săturat, a venit momentul să plecaţi.Guvernarea trebuie urmărească bunăstarea cetăţenilor, NU interesele proprii”, se mai arată în comunicatul organizatorulor. 

Citeşte şi

UPDATE VIDEO Peste 5.000 de oameni s-au adunat în Cluj la protestul faţă de legile Justiţiei. S-a scandat: „DNA să vină să vă ia!”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite