Victor Ponta: UE trebuie să arate Rusiei că nimeni nu poate comite abuzuri contra ţărilor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană trebuie să fie puternică faţă de Rusia şi să asume responsabilitatea de a demonstra că nimeni nu poate modifica legislaţia internaţională şi că nimeni nu poate comite abuzuri împotriva ţărilor europene, a declarat premierul Victor Ponta, conform Euronews.

"Cred că trebuie să demonstrăm angajamentul şi trebuie să asumăm responsabilitatea de a arăta că nimeni nu poate schimba dreptul internaţional, că nimeni nu poate comite abuzuri împotriva ţărilor europene. Deci, este un preţ care merită plătit de către comunitatea europeană", a afirmat Victor Ponta, referindu-se la sancţiunile impuse de UE Rusiei pe fondul crizei din Ucraina.

Noi sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei au intrat în vigoare vineri, pe fondul crizei din Ucraina.

Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că noile sancţiuni impuse Rusiei, dar şi cele impuse de Rusia României "afectează din punct de vedere economic", existând multe firme care aveau exporturi, dar a reiterat ideea că "este un preţ care merită şi trebuie plătit". Victor Ponta a fost întrebat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, cum este afectată România de noile sancţiuni economice impuse Rusiei, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Evident că şi pentru România, ca pentru toate ţările din Europa, sancţiunile economice impuse Rusiei şi impuse de Rusia României afectează din punct de vedere economic. Sunt companii care aveau exporturi, sunt diverse alte efecte", a afirmat premierul.

El a reiterat ideea că "este un preţ care merită şi trebuie plătit". "Am spus-o şi de dimineaţă (vineri - n.r.), o spun şi acum: este un preţ pe care merită şi trebuie să îl plătim pentru a arăta că nu întotdeauna cel mai puternic poate să impună orice şi pentru a arăta că nu suntem impasibili la un pericol care astăzi pândeşte Ucraina, mâine poate pândi orice altă ţară", a adăugat premierul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite