UPDATE Un nou cutremur s-a produs luni în zona Vrancea. Acesta este al treilea din ultimele 12 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur de 3,9 pe scara Richter s-a produs luni dimineaţă în zona seismică Vrancea. Acesta este al treilea seism care s-a produs în mai puţin de 12 de ore.

UPDATE Un seism de 3,9 pe scara Richter s-a produs luni, la ora 10.04 în zona seismică Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 108 kilometri, iar cele mai apropiate oraşe au fost Covasna (40 de kilometri), Vălenii de munte (41 de kilometri), Săcele (48 de kilometri), Braşov (55 de kilometri) şi Târgu Secuiescu (56 de kilometri).

Luni dimineaţă la ora 5.27, un cutremur cu o magnitudine de 2,7 pe scara Richter s-a produs în zona Vrancea.

Potrivit Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), seismul s-a produs la o adâncime de 117 kilometri, iar cele mai apropiate oraşe au fost Vălenii de munte (48 de kilometri), Covasna (48 de kilometri), Buzău (48 de kilometri), Mizil (51 de kilometri) şi Râmnicu Sărat (51 de kilometri).

De asemenea, luni la ora 00.40, un alt seism de 2,9 pe scara Richter s-a produs, tot în zona Vrancea, la o adâncime de 127 de kilometri.

Cele mai apropiate oraşe au fost Vălenii de munte (32 de kilometri), Mizil (48 de kilometri), Plopeni (48 de kilometri), Boldeşti – Scăeni (49 de kilometri) şi Covasna (50 de kilometri).

Mai multe cutremure au avut loc, de la începutul anului în zona seismică Vrancea, pe 3 aprilie având loc unul de 4,7 pe scara Richter care a fost simţit şi în Capitală. Cel mai mare dintre seimele produse în 2014 a avut magnitudinea 5 şi s-a produs pe 29 martie.

Pe 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4, pe 21 noiembrie (magnitudinea 4,4), 15 octombrie (4,7), 11 august (4,5), 28 iulie (4), 12 iulie (4,1), 20 iunie (4,2), 21 aprilie (4,2) şi 6 martie (4,2).

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Un cutremur de 4,7  pe scara Richter a avut loc, joi, în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 4,7 pe scara Richter s-a produs joi, la ora 15.38, în zona seismică Vrancea, cu epicentrul în judeţul Buzău, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Ce trebuie să conţină kitul de urgenţă în caz de cutremur

De la începutul acestui an, în România s-au produs şapte cutremure cu magnitudinea peste 4 pe scara Richter, cel mai mare fiind de 5 grade. Specialiştii spun că fiecare persoană trebuie să îşi pregătească un kit de urgenţă pe care să-l aibă la îndemână în cazul unui seism mai puternic. Printre lucrurile pe care trebuie să le conţină geanta de urgenţă se numără copii după actele familiei, apă şi trusa de prim ajutor.

Un nou cutremur s-a produs luni dimineaţă în zona Vrancea

Un nou cutremur de 2,6 pe scara Richter s-a produs, luni dimineaţă, în zona seismică Vrancea. Acesta s-a produs la o adâncime de 98 de kilometri.

Mircea Radulian: Se poate vorbi de o intensificare a activităţii tectonice, însă este normal ca aceasta să aibă fluctuaţii

Cutremurul produs sâmbătă seară, la ora 21.18, în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, a avut 5 pe scara Richter şi este cel mai puternic de la începutul anului, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Cutremurul a fost anunţat iniţial de INFP ca având 5 grade, iar la scurt timp a fost evaluat la 4,9 grade. În prezent, pe site-ul institutului, se arată că seismul a avut magnitudine de 5 pe scara Richter.

Cutremur de 5 grade în Vrancea. Seismul s-a resimţit şi în Capitală

Un cutremur de 5 pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seară, la ora 21.18, în zona Vrancea. Seismul a avut loc la o adâncime de 134 de kilometri şi s-a resimţit şi în Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite