Transportatorii vor intra în grevă japoneză din cauza tarifelor mari la poliţele de asigurare RCA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transportatorii vor intra în grevă japoneză în semn de protest faţă de nivelul ridicat al tarifelor la asigurările obligatorii RCA. Zilnic, timp de o oră,  aceştia vor circula cu o viteză redusă la 30 km/h, oriunde s-ar afla în România.

Transportatorii anunţă că vor protesta până când preţul poliţelor se va reduce la maxim 4.907 lei pe an pentru camioane, de la 22.000 de lei în prezent, a anunţat vineri Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Transportatorii au anunţat miercuri că au depus deja cererea oficială pentru a organiza un protest la nivel naţional pe 15 septembrie, la care ar putea participa 40.000 de autovehicule, potrivit News.ro.

Protestul va fi organizat de UNTRR, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale (ARTRI), Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE2002), Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) şi Asociaţia Operatorilor de Transport Rutier Apulum.

Transportatorii au luat această decizie după eşecul înregistrat în negocierile purtate cu guvernul şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), referitoare la scăderea tarifelor RCA.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite