Protestul transportatorilor: Autovehiculele de marfă reduc viteza în întreaga ţară, claxonează în faţa ASF şi a Guvernului. Urmează blocarea traficului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transportatorii sunt în continuare nemulţumiţi de nivelul primelor pentru poliţele RCA şi de faptul că Executivul nu a intervenit pentru temperarea scumpirilor, astfel că anunţă un protest naţional pentru 14-15 septembrie, iar până atunci vor claxona în faţa Guvernului şi sediului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), iar autovehiculele de marfă vor reduce viteza de circulaţie în întreaga ţara, zilnic, timp de cel puţin două ore.

„După  un an în care autorităţile române au demonstrat că sunt incapabile să rezolve dezmăţul preţurilor poliţelor RCA, transportatorii din România pregatesc mega-protestul RCA. Protestul naţional va avea loc în data de 14 -15 septembrie, însă, până atunci, transportatorii vor protesta într-o formă inedită: sediul Guvernului şi sediul ASF vor fi claxonate de către toţi transportatorii sau alte categorii profesionale, precum şi persoanele fizice nemulţumite de un preţ RCA exorbitant“, se arată ântr-un comunicat transmis de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

De asemenea, reprezentanţii COTAR arată că, începând de marţi şi până la data soluţionării preţului primei RCA, toate autovehiculele de marfă vor reduce viteza de circulaţie în intreaga ţară, până la limita evitării oricărui pericol, timp de minimum două ore (intre orele 10.00 şi 12.00), după modelul protestelor din  Alba, Braşov, Cluj, Baia Mare etc.

„Dacă până în data de 15 septembrie, problema preţului RCA nu va fi rezolvată, vom scoate cheia de contact din toate camioanele, taxiurile, maşinile de transport persoane etc aflate pe toate drumurile publice. Mai aveţi fix o lună să rezolvaţi această problemă!“, a declarat, în comunicat, Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

„Până în prezent, atât Guvernul technocrat, cât şi ASF, au ratat două ocazii de a rezolva problema preţului RCA, care a devenit o problemă naţională. Este foarte posibil, ca în urma mega-protestului din luna septembrie, atât actualul Guvern, cât şi actuala conducere a ASF să nu mai aibă această ocazie, pentru că nu vom mai sta să ascutam doar promisiuni. Dacă vor dori să vadă cum arată o ţară paralizată din cauza transportatorilor, vor trebui să îşi asume şi consecinţele unei probleme deosebit de grave pe care au refuzat să o rezolve“, a mai spus Ştefănescu. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri