Protest al transportatorilor împotriva preţurilor mari pentru poliţele RCA. Zeci de TIR-uri au mers cu viteză mică şi au claxonat între Sebeş şi Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de transportatori au circulat cu viteză redusă şi au claxonat, marţi, pe drumul naţional 1, între Sebeş şi Alba Iulia, în semn de protest faţă de valoarea ridicată a poliţelor RCA, scrie News.ro.

Unii dintre transportatori au pornit dinspre Alba Iulia, iar ceilalţi din zona Sebeş şi au parcurs distanţa de câţiva kilometri cu viteză redusă şi claxonând, pe ambele sensuri ale Drumului Naţional 1 formându-se cozi de maşini.

Pe parbrizul autovehiculelor, transportatorii au afişat mesaje precum Protestez RCA“, acţiunea fiind organizată în semn de protest faţă de preţurile ridicate ale poliţelor RCA pentru maşinile de transport.

Secretarul general al Asociaţiei Transportatorilor „Apulum“ Sebeş – Alba Iulia, Mircea Matei, a declarat, marţi, că protestul a fost declanşat după ce negocierile purtate de către reprezentanţii transportatorilor cu Guvernul şi Autoritatea de Supraveghere Financiară au eşuat şi nu s-a ajuns la un consens privind valoarea poliţelor RCA.

Mircea Matei a spus că transportatorii sunt nemulţumiţi de preţurile „exorbitante“ ale poliţelor RCA pentru maşinile de transport, iar din 15 septembrie sunt pregătiţi să declanşeze un amplu protest la nivel naţional şi apoi să nu mai realizeze nici un transport de marfă.

Din cauza protestului transportatorilor, circulaţia între Sebeş şi Alba Iulia s-a desfăşurat, marţi, cu dificultate timp de aproape două ore.

Reprezentanţii transportatorilor din România au anunţat că, începând de marţi, timp de o lună, la fiecare început de săptămână între orele 10,00 – 12,00, maşinile de transport vor circula cu viteză redusă pe cele mai importante şosele de tranzit în semn de protest, fără a bloca complet circulaţia. La jumătatea lunii septembrie, transportatorii vor să organizeze un protest la nivel naţional.

Transportatorii au acuzat recent ASF că a dezinformat opinia publică printr-un raport publicat în iulie, referitor la tarifele RCA. Potrivit acestui raport, creşterea medie a RCA în iunie 2016, faţă de iunie 2015, a fost de 52,7%, în marja plafonului de 50% convenit prin protocolul încheiat în decembrie 2015. Transportatorii consideră însă că tarifele RCA au crescut şi de peste trei ori în această perioadă. Patronatele din transporturile rutiere au ameninţat în mai multe rânduri că vor declanşa un protest la nivel naţional, la care ar putea participa 40.000 de autovehicule comerciale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite