Trafic intens în Capitală şi pe drumurile spre mare şi munte. Poliţia Rutieră a amplasat 420 de radare pentru monitorizarea traficului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Traficul rutier este intens în mai multe zone din Capitală, unde oamenii se deplasează spre ieşiri, dar şi în zona parcurilor, precum şi pe drumurile spre mare şi munte - A2 şi respectiv DN1 sau A3. Autorităţile au luat măsuri pentru fluidizarea traficului, peste 3.600 de poliţişti rutieri sunt astăzi în misiune, iar pentru monitorizarea traficului, au fost amplasate 420 de radare.

În Capitală este aglomeraţie pe şoseaua Colentina şi pe bulevardul Iuliu Maniu, în zona Obor, unde are loc un mitingul aniversar al UNPR, precum şi în apropierea parcurilor, potrivit centrului Infotrafic al Poliţiei Rutiere Române.

De asemenea, traficul rutier este intens pe DN1 Bucureşti - Braşov şi pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti.

Aglomeraţie mare este în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, în special pe DN1, la intrarea în localitatea Comarnic, pe sensul de mers către Braşov, unde capacitatea de circulaţie este diminuată din cauza trecerii de la două, la o bandă de circulaţie.

Pentru evitarea aglomeraţiei pe DN1, pot fi utilizate următoarele variante alternative: către Braşov - DN1A Ploieşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele; către Sinaia - DN7 Bucureşti - Bâldana, DN 71 Bâldana - Târgovişte - Fieni - Sinaia; către zona Bran-Moeciu - A1 Bucureşti - Piteşti, DN73 Piteşti - Braşov.

Aglomeraţie pe Autostrada Soarelui

Şi pe A2 Bucureşti - Constanţa, traficul începuse să se intensifice, după ora 8.00.

Şoferii trebuie să ştie că pot achita taxa de pod de la Feteşti şi în sistem electronic (prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577) sau la oricare dintre benzinăriile de pe autostradă. Ei pot trece liber prin staţia de taxare, cu condiţia ca taxa respectivă să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24.00.

Centrul Infotrafic recomandă ca accesul către autostradă din Bucureşti să se facă prin zona Dristor şi în continuare pe Bulevardul Theodor Pallady, deoarece aglomeraţia se formează, de obicei, la intersecţia Splaiul Independenţei cu Şoseaua de Centură (zona Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov).

"Le recomandăm conducătorilor auto să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic, iar în situaţia în care se formează coloane, cei care încheie o coloană care încetineşte sau opreşte brusc, să pună în funcţiune luminile de avarie pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să oprească în timp util", se arată în informarea de la Infotrafic.

Coloană de maşini la Giurgiu, spre Bulgaria

O coloană de maşini de aproximativ 1 kilometru s-a format la punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, către Bulgaria, însă aceasta este în mişcare, potrivit Centrului Infotrafic.

Totodată, la această oră traficul rutier este intens pe DN5 Bucureşti - Giurgiu şi DN6 Bucureşti - Alexandria.

Pe DN6 Bucureşti - Alexandria, se semnalează aglomeraţie mai ales la intrarea pe segmentul Mihăileşti - Ghimpaţi, alcătuit din câte o bandă pe sens.

Unde vor fi amplasate cele 420 de radare. Măsuri pentru fluidizarea traficului

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunţat într-o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor teritoriale ale MAI că au trimis în teren 23.500 de poliţişti, 5.400 de jandarmi, 4.100 de pompieri şi 3.500 de poliţişti de frontieră pentru a asigura ordinea şi siguranţa în timpul minivacanţei de 1 Mai.

Ministrul a mai precizat că pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor rutiere, vor fi în misiune 3.600 de poliţişti rutieri, sprijiniţi de alţi 3.600 de poliţişti de ordine publică.

"Pe lângă măsurile de dirijare a circulaţiei, aceştia vor acţiona zilnic, în medie, cu 420 de aparate radar, pentru a-i descuraja şi sancţiona pe vitezomani. Pentru că sunt aşteptate valori de trafic ridicate pe Autostrada A2, am dispus deja ca Inspectoratul General de Aviaţie al ministerului nostru să asigure, la solicitarea Poliţiei Române, resurse de zbor pentru monitorizarea circulaţiei", a mai precizat Oprea.

De asemenea, dispozitive suplimentare de poliţie rutieră vor fi amplasate la ieşirile din Bucureşti, pe DN1, în zona staţiunilor turistice de pe litoral şi de pe Valea Prahovei. Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că sunt preconizate creşteri ale traficului pe DN65 Piteşti-Craiova, DN39 Constanţa-Vama Veche şi DN6 Bucureşti-Alexandria. În toate aceste zone vor fi amplasate şi aparate radar pentru măsurarea vitezei.

"Fac un apel la conducătorii auto să circule cu prudenţă şi să respecte limitele legale de viteză. Vă reamintesc faptul că în zilele de Paşte peste 6.000 de şoferi au fost amendaţi din cauza depăşirii vitezei, şi vă asigur că şi în această perioadă Poliţia Rutieră va fi la fel de intransigentă", a avertizat Oprea.

Nu în ultimul rând, pentru cei care se vor deplasa cu trenul, au fost luate măsuri speciale la nivelul Poliţiei Transporturi, pentru prevenirea tâlhăriilor, a furturilor de bagaje sau din buzunare.

Începând de vineri, 5.400 de jandarmi vor acţiona zilnic, în medie, pentru descurajarea faptelor de natură antisocială, precum şi pentru soluţionarea operativă a tuturor solicitărilor cetăţenilor.

"Pentru că ne aşteptăm la un număr mare de turişti şi în staţiunile de munte, am dispus suplimentarea efectivelor de jandarmi, ajungând la un număr de 250 de jandarmi, special pregătiţi pentru intervenţii montane care presupun salvarea şi evacuarea turiştilor aflaţi în situaţii de risc", a declarat Oprea.

În ceea ce-i priveşte pe turiştii care pleacă în străinătate, în special în Ungaria şi Ucraina, MAI a dispus conducerii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române să ia toate măsurile necesare astfel încât timpul de aşteptare la punctele de trecere a frontierei să fie cât mai scurt.

Turiştii care aruncă gunoi în locuri neamenajate riscă amenzi până 2.000 de lei

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, a dispus Gărzii Naţionale de Mediu să efectueze controale, la nivel naţional, cu prilejul zilei de 1 Mai şi a solicitat primăriilor să se organizeze pentru această minivacanţă, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Mediului.

Echipele de control vor patrula în zonele cu activităţi de picnic special amenajate, în zonele de afluenţă publică consacrate şi în zonele cu potenţial turistic, dar neamenajate, pentru asigurarea respectării prevederilor legale. Acţiunile se vor desfăşura în colaborare cu Poliţia Locală şi cu ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Jandarmeriei Române.

”Câte două astfel de echipe mixte vor fi prezente în fiecare judeţ în parte şi vor patrula în zonele tradiţionale de grătare. După ce vacanţa trece, comisarii vor monitoriza felul în care autorităţile locale vor salubriza zonele în care a fost înregistrat aflux mare”, a subliniat ministrul mediului, apelor şi pădurilor.

Conform legii privind desfăşurarea activităţilor de picnic, cetăţenii care nu respectă prevederile legale în ceea ce priveşte zonele de recreere, pot fi sancţionaţi cu amenzi ale căror valori se încadrează între 100 şi 5.000 de lei, în funcţie de gravitatea faptei. Spre exemplu, cei care aruncă gunoiul în locuri neamenajate, riscă o amendă între 200 şi 2.000 de lei, iar pentru aprinderea focului în locuri nepermise, cetăţenii pot fi sancţionaţi cu amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei.

Nouă spitale de urgenţă din Capitală şi Ambulanţa asigură asistenţa medicală în minivacanţa de 1 Mai

Toate cele nouă spitale de urgenţă din Capitală şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov asigură, prin liniile de gardă, asistenţa medicală în minivacanţa de 1 Mai, iar Direcţia de Sănătate Publică are un serviciu permanent.

Astfel, de vineri şi până luni vor asigura permanent asistenţa medicală Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar, Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon", Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Ioan", Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", Spitalul de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie".

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI) va avea program normal de lucru în perioada 1-3 mai, solicitările populaţiei fiind preluate la numărul unic de urgenţă 112. În această perioadă, Serviciul de Ambulanţă va asigura şi eliberarea de certificate constatatoare de deces.

"În această perioadă, vom lucra la capacitatea normală, nu au fost aprobate concedii şi nici recuperări. Pentru intervalul 1-3 mai, vom suplimenta cu trei numărul de echipaje", a declarat managerul SABI, dr. Alis Grasu.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti va asigura un serviciu de gardă permanent la sediul din strada Spiru Haret nr. 14, din Sectorul 1.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite