România se împrumută tot mai ieftin de pe piaţa de capital

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a emis pentru prima dată obligaţiuni în euro pe piaţa externă de capital la o rată a dobânzii sub 3%. Această ştire foarte bună arată că economia românească este tot mai consolidată, că suntem pe un drum bun şi că avem un mediu investiţional atractiv.

Potrivit Standard & Poor's, România are un risc de ţară de trei ori mai mic decât în 2011 şi la jumătate faţă de momentul mai 2012. Cu 9,3% risc de default, România este azi mai credibilă pe pieţele internaţionale decât Grecia (34,2%), Cipru (29,6%), Croaţia (16,4%), Portugalia (13,8%) Ungaria (11,2%) şi Bulgaria (9,9%).

În perioada 2009-2011, în timpul guvernării catastrofale Băsescu-Boc, România ajunsese în Top 10 ţări cu cel mai mare risc de intrare în incapacitate de plată din lume, conform aceleiaşi agenţii de rating.

Faptul că România obţine condiţii tot mai bune la emisiunile de obligaţiuni arată încredere din partea investitorilor şi credibilitate pe plan extern, ca urmare a politicilor economice şi aprecierii privind evoluţia consolidării fiscale şi a reformelor structurale adoptate în ultimii doi ani de Guvernul Ponta.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite