Rectorul Academiei de Poliţie: „Sunt verificate toate lucrările de doctorat elaborate de la înfiinţarea şcolii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Academia de Poliţie Foto: Adevarul
Academia de Poliţie Foto: Adevarul

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" anunţă că toate tezele de doctorat elaborate de la înfiinţarea şcolii doctorale sunt verificate, după ce Comisia de Etica a unităţii de învăţământ a cerut retragerea titlului de doctor în cazul lui Robert Negoiţă, având suspiciuni de "plagiat multiplu".

"Comisia a constat că există suspiciunea unui caz de plagiat multiplu, referitor la redactarea acestui doctorat (n.r. al lui Robert Negoiţă). Comisia de la CNATDCU urmează să se pronunţe şi să ne transmită concluzia finală. La nivelul Academiei am dispus o evaluare internă cu privire la conţinutul tuturor tezelor de doctorat elaborate în instituţie. Acest lucru se face printr-un sistem antiplagiat achiziţionat de Academie, potrivit normelor Ministerului Educaţiei. În momentul de faţă nu avem nicio solicitare din partea CNAT. Comisia de Etică nu ne-a sesizat cu niciun alt caz. Decizia de verificare a tuturor lucrărilor a venit după apariţia în presă a unor materiale privind suspiciuni de plagiat. Am solicitat directorului Şcolii Doctorale să verifice toate tezele elaborate de la înfiinţarea şcolii. Evaluarea este în desfăşurare", a declarat pentru Mediafax Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Declaraţia a fost făcută în contextul în care Comisia de etică a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a constatat că lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, este un plagiat şi a cerut Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor.

Ce a spus Negoiţă

”Comisia de etică a Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» a început procedura prin care, cel mai probabil, îmi va fi retras titlul de doctor. Nu am niciun regret că acet lucru se va întâmplă, cu atât mai mult cu cât îmi dau seamă că, în parcursul meu din administraţia publică, cele mai importante au fost cunoştinţele dobândite practic”, scrie Robert Negoiţă, duminică, pe pagina sa de Facebook.
 
”Singurul lucru pe care îl regret este acela de a mă fi lăsat tentat, în trecut, de această «modă» a titlurilor academice. Este un episod pe care mi-l asum şi din care am învăţat o lecţie importantă: singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă! Mi-am asumat acest principiu în calitate de primar dar, din păcate, nu l-am avut în vedere din perspectivă academică”, continuă Negoiţă.
 
Primarul Sectorului 3 precizează că, tocmai de aceea, se va supune deciziei Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), dacă acesta va decide să îi retragă titlul de doctor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite