Iubita lui Dragnea şi alte patru femei din PSD care s-au simţit ofensate de Times New Roman, chemate în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri are loc primul termen în dosarul în care Irina Tanase, iubita liderului PSD, Liviu Dragnea, Viorica Dancila, premier al Romaniei, Gabriela Firea, primar al Capitalei, Carmen Dan, ministru de Interne, si Olguta Vasilescu, ministru al Muncii, cer daune jurnaliştilor publicaţiei Times New Roman.

Potrivit ziare.com, acestea trebuie să dea o declaraţie pe 26 octombrie în acest proces. „Citarea reclamantilor se face pentru a se prezenta personal in instanta cu mentiunea luarii interogatoriului, asa cum au cerut in cererea de chemare in judecata”, a explicat judecatorul Claudiu Ulariu, arată sursa citată. 

Irina Tănase, Viorica Dancila, Gabrela Firea, Carmen Dan şi Olguţa Vasilescu sunt reprezentate de aceeaşi casă de avocatură. Apărătoarea acestora a cerut că întregul proces să se desfăşoare în şedinţa secretă.

CNCD a amendat publicaţia Times New Roman

La sfârşitul lunii aprilie a acestui an, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancţionat publicaţia Timesnewroman.ro, pentru articolul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-işti, ...’’.  CNCD a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a amendat cu 5.000 de lei societatea care administrează publicaţia, tot cu 5.000 lei pe autorul articolului, cu 3.000 lei pe editorul şef şi tot cu 3.000 lei pe administratorul Infant Media SRL.

„TNR nu discriminează pe nimeni, obiectivul nostru este să producem umor de calitate şi suntem împotriva oricărei forme de discriminare. Textele noastre scrise de-a lungul timpul stau dovadă pentru asta. Articolul incriminat este o metafora pentru servilismul din PSD. Este un pamflet care înfierează tare din PSD. El se referă la un congres PSD şi la toţi cei 4.000 de membri prezenţi, nu doar la cele cinci persoane care s-au considerat discriminate. Libertatea de exprimare este bunul cel mai de preţ, mai ales în condiţiile asaltului politic asupra instituţiilor democratice din România. Şi e de datoria noastră să luptăm pentru acest drept”, a fost răspunsul celor de la TNR, care au anunţat că vor contesta în instanţă decizia CNCD.

Judecata CNCD este nelegală, întrucât această autoritate de stat este pusă acolo să judece asupra cazurilor de discriminare, or, în niciun moment, limbajul dur, pamfletar al unui organ de presă online nu poate fi discriminare”, a explicat, pentru „Adevărul”, avocatul Cornelia Lalu.

A doua problemă legală este legată de faptul că ordonanţa guvernului 137/2000, document invocat în decizia CNCD, prevede că deciziile Consiliului „nu pot fi interpretate în sensul restrângerii dreptului la liberă exprimare şi a dreptului la opinie”. „Libertatea de exprimare nu este absolută, ea merge până acolo unde este afectată demnitatea unui om, însă în cazul unei publicaţii satirice, orice material este privit cu mult mai multă indulgenţă, lucru dovedit şi de jurisprudenţa CEDO”, subliniază avocatul Daniel Fenechiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite