Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, rămâne în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, acuzaţi de fapte de corupţie, rămân în arest preventiv. Decizia aparţine magistraţilor Curţii Supreme şi este definitivă.

UPDATE Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat joi, referitor la acuzaţiile şefilor de Consiliilor Judeţene anchetaţi conform cărora aceştia ar fi "victime" ale procurorilor, că nu există inculpaţi care să laude munca şi efortul depus de organele judiciare.

„Aceste persoane la care faceţi referire, dincolo de calitatea dumnealor de oameni politici sau de politicieni, sunt inculpaţi. Noi vorbim, în procesele penale, despre inculpaţi şi vă asigur că nu există inculpaţi aflaţi în proceduri judiciare care să laude organele judiciare pentru munca serioasă pe care au depus-o şi pentru efortul depus şi pentru realizările în domeniul dovedirii infracţiunilor", a spus Niţu.

Procurorul şef al Parchetului General a subliniat, în acelaşi context, că anchetatorii nu instrumentează dosare penale în funcţie de apartenenţa politică a celor vizaţi în acestea.

„Noi nu facem dosare penale şi nici nu avem voie să facem dosare penale având drept criteriu a fi politician sau nu sau apartenenţa la un partid politic. Noi vorbim despre inculpaţi şi, atunci când vorbim despre inculpaţi, nu ne aşteptăm ca vreun inculpat (...) să felicite organele judiciare şi să mulţumescă pentru faptul că le-au demonstrat vinovăţia”, a declarat Tiberiu Niţu.

Adrian Duicu, Ştefan Ponea şi Constantin Popescu vor rămâne în arest preventiv, ca urmare a unei decizii definitive date magistraţii Curţii Supreme.

Cei trei au fost arestaţi preventiv pe 4 aprilie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Adrian Duicu (PSD) este acuzat de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, după ce ar fi încercat să impună în funcţii publice de conducere mai mulţi apropiaţi ai acestuia. În acelaşi dosar este cercetat şi Stefan Ponea, şeful Poliţiei Mehedinţi, precum şi şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova.

În 2013, Duicu ar fi luat legătura cu adjunctul secretarului de stat în Ministerul de Interne, Doru Dumitrescu, căruia i-ar fi cerut să discute cu Petre Tobă (şeful Poliţiei Române n.r.), pentru ca Ponea să fie promovat.

Anchetatorii susţin că Duicu a mers personal la Guvern pentru a aranja avansarea lui Ponea. Aici Duicu s-ar fi întâlnit cu Petre Tobă unde a discutat despre numirea în funcţia de conducere a lui Ponea.

Conform procurorilor DNA, Adrian Duicu ar fi făcut trafic de influenţă inclusiv în biroul premierului Victor Ponta, acesta cerând ca şeful IPJ din judeţ să fie avansat. La rândul său, şeful IPJ îi promisese lui Adrian Duicu că îl scapă de dosarul de incompatibilitate de la ANI.

La 2 aprilie 2014, procurorii DNA  au făcut mai multe percheziţii la sediile unor instituţii şi firme din Orşova, Drobeta-Turnu Severin şi Craiova. Anchetatorii au precizat că şeful CJ Dolj, Ion Prioteasa (PSD), şi şapte funcţionari publici au aprobat şi avizat plăţi nejustificate solicitate de firmele cărora le-au fost acordate lucrări cu încălcarea cadrului legal, susţinând astfel interesele societăţilor „protejate“ în detrimentul obiectivelor publice.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Pe cine trage Duicu după el. Nume importante în dosar, legături periculoase

Mai multe nume importante din administraţia centrală şi din Justiţie apar ca participanţi la activitatea infracţională a preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, arată magistratul care a dispus arestarea preventivă.

Baronul din Mehedinţi, Adrian Duicu, făcea trafic de influenţă la Guvern pentru şeful poliţiei judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, s-ar fi folosit de relaţiile sale pentru a influenţa autorităţile publice centrale, începând cu membri ai Guvernului României şi demnitari de la vârful Ministerului Afacerilor Interne. Principalul scop ar fi fost acela de a-l promova pe şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, care la rândul lui urma să-l ajute în dosarul în care baronul este acuzat de incompatibilitate.

Mehedinţi - câmp de luptă între doi baroni locali: Duicu şi Stănişoară

Judeţul Mehedinţi a ajuns în ultimii ani un adevărat ring de box în care doi baroni locali, Mihai Stănişoară şi Adrian Duicu, îşi dispută influenţa în Drobeta Turnu Severin şi în judeţ. Dar, chiar dacă sunt pe poziţii adverse, Stănişoară şi Duicu se aseamănă în multe privinţe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite