Omerta la ASF. Salariaţii, obligaţi prin semnătură să nu dea declaraţii procurorilor. Judecătorii au respins arestarea preventivă a lui Ruşanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Radu Ruşanu este acuza de complicitate la abuz în serviciu FOTO Adevărul
Dan Radu Ruşanu este acuza de complicitate la abuz în serviciu FOTO Adevărul

Dan Radu Ruşanu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind suspect în dosarul „Carpatica” în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Marţi noapte, judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis să respingă propunerea de arestare preventivă a lui Ruşanu.

UPDATE 02.40 Tribunalul Bucureşti a respins marţi noapte propunerea de arestare preventivă pe numele lui Dan Radu Ruşanu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). În consecinţă, el va părăsi arestul miercuri de la ora 13.30, conform ordonanţei de reţinere. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

UPDATE Dan Radu Ruşanu i-a obligat pe angajaţii ASF să semneze că nu dau declaraţii în faţa procurorilor DNA, potrivit unor surse judiciare. 

ASF a transmis un comunicat de presă pentru clarificarea informaţiile apărute în presă potrivit cărora Dan Radu Ruşanu, preşedintele ASF, ar fi impus semnarea unor angajamente de confidenţialitate personalului ASF, precizând că angajamentul de confidenţialitate al angajaţilor reprezintă Anexa 4.1. la contractul colectiv de muncă înregistrat la ITM din data de 29 iulie 2013 şi a trebuit să fie semnat de către toţi angajaţii ASF începând cu data de 29 iulie 2013. 

ASF precizează că angajamente de confidenţialitate au fost semnate şi înainte de înfiinţarea ASF de către salariaţii fostelor Autorităţi: CSA, CNVM, CSSPP.

"Forma angajamentului de confidenţialitate a fost preluată integral, fără nicio modificare, de către ASF din contractul colectiv de muncă înregistat la ITM în data de 29.11.2012 de către Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Inculusiv numărul anexei este acelaşi (4.1.)", se arată în comunicat. 

Redăm în continuare precizările ASF: 

Angajamentul include formularea ‘’să respect procedura de furnizare a informaţiilor cu caracter confidenţial şi anume transmiterea după obţinerea acordului scris al Preşedintelui ASF sau a persoanelor împuternicite în acest sens, numai după deliberarea în şedinţă de Consiliu ASF în următoarele situaţii:

a) în cadrul unor proceduri judiciare, prin dispoziţie a procurorului sau a instanţelor de judecată, după caz’’

Prin urmare angajamentul nu limitează accesul organelor de cercetare la documentele solicitate, ci garantează accesul acestora la informaţii şi documente, după deliberarea în şedinţa de Consiliu ASF. Preşedintele ASF sau persoana împuternicită în acest sens este doar persoana împuternicită, nu decidentă, să transmită acordul scris, în urma deliberărilor din Consiliul ASF.

Obligaţia încheierii unui angajament de confidenţialitate exista înainte de înfiinţarea autorităţii în toate cele 3 foste comisii.

Iniţierea unui astfel de angajament este prevăzută de contractul colectiv de muncă care a fost semnat şi de reprezentanţii salariaţilor şi adus la cunoştinţă tuturor salariaţilor începând cu data de 29 iulie 2013 (data înregistrării la ITM).

Fiecare contract individual de muncă prevede că la momentul încheierii contractului individual de muncă, fiecare angajat al ASF trebuie să semneze angajamentul de confidenţialitate şi declaraţia cu privire la respectarea prevederilor legale privind accesul la informaţiile clasificate sau cu caracter confidenţial.

Formalar ASF - Angajamentul de Confidenţialitate

UPDATE Atribuţiile lui Ruşanu, preluate de Daniel Dăianu, prim-vicepreşedintele ASF  

Autoritatea de Supraveghere Financiară precizează într-un comunicat de presă că a luat act de decizia DNA de reţinere a lui Dan Radu Ruşanu, preşedinte instituţiei. „Precizăm că nu interpretăm şi nu comentăm în vreun fel decizia DNA, instituţie a statului român care are datoria să îşi îndeplinească atribuţiile integral. În următoarea perioadă, atribuţiile domnului Dan Radu Ruşanu vor fi preluate de către domnul Daniel Dăianu, prim-vicepreşedinte al ASF“, se arată în comunicat.

Reprezentanţii ASF menţionează că vor reveni cu precizări după expirarea termenului de reţinere de 24 de ore.


UPDATE Procurorii anticorupţie au decis marţi reţinerea lui Dan Radu Ruşeanu pentru 24 de ore şi extinderea cercetărilor şi pentru infracţiunile de favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor.

Concret, potrivit procurorilor, din probelor administrate până în prezent, a rezultat că Dan Radu Ruşanu a întocmit, în fapt, proiectul ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea O.U.G. nr. 93/2013, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi pentru modificarea Legii nr. 136/1995, privind asigurările şi reasigurările în România şi a avizat, în calitate de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, proiectul de lege, care a fost ulterior adoptat în şedinţa de guvern din 16 octombrie 2013 şi publicat în Monitorul Oficial al României în 18 octombrie 2013.

De asemenea, Dan Radu Ruşanu s-ar fi folosit, alături de Daniel Chitoiu, de angajamentele pe care ASF şi le-ar fi asumat cu Fondul Monetar Internaţional şi cu reprezentanţii Comisiei Europene.

”Pentru atingerea intereselor personale, Ruşanu Radu Dan, în complicitate cu iniţiatorul de drept al proiectului de lege, s-a prevalat de angajamentele legislative şi instituţionale pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară şi le-a asumat cu Fondul Monetar Internaţional şi cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru introducerea unor modificări în proiectul de ordonanţă de urgenţă, care au constat în interpretarea subiectivă şi părtinitoare privind cerinţele legate de calificările profesionale minime pe care trebuiau să le aibă membrii Consiliului A.S.F. Astfel, cunoscând faptul că Daniel George Tudor, la acea dată vicepreşedintele sectorului de supraveghere a asigurărilor, nu îşi echivalase studiile efectuate în afara ţării, a impus şi a obţinut modificarea legislaţiei, în sensul introducerii, ca şi condiţie, pentru a ocupa funcţia de membru al Consiliului A.S.F., experienţa profesională în domeniul financiar a instituţiilor de credit şi/sau a instituţiilor financiare nebancare de minimum 9 ani de la data absolvirii studiilor”, se arată ăntr-un comunicat al DNA.

Tototdată, procurorii susţin că în cadrul şedinţei de guvern din 16 octombrie 2013 s-a obţinut o reglementare prin care doar preşedintele ASF putea declanşa controale inopinante la societăţile de asigurări.

„O altă prevedere a cărei reglementare a obţinut-o în cadrul şedinţei de guvern din 16 octombrie 2013, a constituit-o concentrarea, sub autoritatea exclusivă a preşedintelui ASF, a deciziei de declanşare sau nu a unor controale la societăţile de asigurări, inopinate, îngrădind astfel atribuţiile vicepreşedinţilor sectoarelor supravegheate, care se presupune că aveau competenţele să decidă oportunitatea instituirii unor astfel de controale”, se mai arată în documentul citat.

Astfel,  susţin anchetatorii, Dan Radu Ruşanu  a urmărit şi a obţinut, foloase necuvenite, prin încălcarea normelor de drept, aducând vătămări, atât instituţiei Autorităţii de Supraveghere Financiară, care, ca organism administrativ autonom de specialitate, trebuie să funcţioneze, guvernat de principiul transparenţei instituţionale, cât şi lui Daniel George Tudor.

Dan Radu Ruşanu va fi prezentat în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La sfârşitul săptămânii trecute, când a fost chemat la DNA pentru a fi pus sub învinuire, Ruşanu a cerut un termen pentru a-şi pregăti apărarea. 

Procuroriii au precizat atunci că acesta este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, fiind suspectat că a întocmit şi a avizat proiectul OUG privind ASF şi ar fi acceptat „protejarea frauduloasă” a intereselor companiei Carpatica Asig, controlată de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea 

Astfel, anchetatorii susţin că, „există date şi indicii rezonabile potrivit cărora, în cursul lunii decembrie 2013, Dan Radu Ruşanu  a făcut presiuni, în calitate de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, asupra mai multor societăţi de asigurări, urmărind şi reuşind impunerea lui Radu Mustăţea, la conducerea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România (B.A.A.R.), asociaţie profesională formată din toate societăţile de asigurări din România, autorizate să practice asigurări de răspundere civilă auto obligatorii şi mandatate să elibereze documente de asigurare de răspunde civilă auto Carte verde”.

De asemenea, potrivit procurorilor, cunoscând că Mîrzac Marian proteja interesele Carpatica Asig SA, Ruşanu a formulat demersuri pentru a-l înlătura pe George Daniel Tudor din cadrul Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, care deţinea funcţia de vicepreşedinte pe sectorul de supraveghere a asigurărilor şi în vederea înlocuirii acestuia cu Marian Mîrzac. În felul acesta preşedintele ASF a acceptat să protejeze interesele ilegale ale societăţii Carpatica Asig SA.

Mai mult, Ruşanu ar fi făcut demersuri pentru adoptarea unei ordonaţe de urgenţă de către Guvernul României, care să fie în favoarea intereselor sale personale.

Ilie Carabulea, arest preventiv 

În dosarul “Carpatica”, omul de afaceri Ilie Carabulea a fost arestat preventiv pe 29 ianuarie, iar Laura Chiţoiu, soţia ministrului de Finanţe Danile Chiţoiu, a fost la rândul ei chemată la DNA.

Ilie Carabulea, afaceristul care controlează grupul Carpatica, şi Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai - decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF faţă de societatea de asigurări.

Marian Mîrzac ar fi intervenit, în iulie 2013, la Laura Chiţoiu, director la ASF, să o promoveze, "cu celeritate şi cu nerespectarea condiţiilor legale", pe Ina Crudu în funcţia de director general al societăţii Carpatica Asig SA, potrivit procurorilor DNA.

"În intervalul 10-16.06.2013, Mârzac Marian a intervenit pe lângă Chiţoiu Laura Elena, director al Direcţiei Avizări din cadrul ASF, în vederea devansării interviului pentru ocuparea funcţiei de director general al SC Carpatica Asig SA de către numita Crudu Ina-Ana", conform documentelor procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit procurorilor, deşi interviul era stabilit pentru 10 iulie 2013, în urma demersurilor Laurei Chiţoiu, acesta a fost devansat pentru 19 iunie 2013.

De asemenea, pentru a se asigura de rezultatul favorabil în urma interviului susţinut de către Ina Crudu, Laura Chiţoiu ar fi modificat componenţa comisiei de examinare, asigurându-se că membrii care o vor examina pe Crudu nu îi vor pune întrebări incomode, facilitând acesteia ocuparea funcţiei de director general al SC Carpatica Asig SA".

"În acest fel, Chiţoiu Laura Elena şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, asigurându-i numitei Crudu Ina-Ana un folos nepatrimonial, lucru de natură să creeze o tulburare însemnată Autorităţii de Supraveghere Financiare, instituţie care este reglementată să vegheze asupra îndeplinirii condiţiilor legale de funcţionare de către societăţile de asigurări de pe teritoriul României, în vederea asigurării stabilităţii pieţei de asigurări", potrivit procurorilor.

Anchetatorii au stabilit că Marian Mîrzac a intervenit la Laura Chiţoiu nu doar pentru a schimba data interviului din 10 iulie în 19 iunie 2013, ci şi pentru ca aceasta din urmă să modifice structura comisiei de examinare, astfel încât persoanele desemnate să nu pună întrebări incomode şi să asigure rezultatul pozitiv al acestei examinări în cazul Inei Crudu.

În dosarul "Carpatica", Ilie Carabulea este cercetat penal pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, cumpărare de influenţă, în formă continuată, dare de mită, în formă continuată, folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals.

Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig, în prezent membru neexecutiv în cadrul conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară, este acuzat de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, două infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată, trafic de influenţă, în formă continuată, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Radu Mustăţea, membru în CA al Carpatica Asig şi preşedintele Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România, este urmărit penal pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, complicitate la dare de mită, complicitate la luare de mită, complicitate la cumpărare de influenţă, toate trei în formă continuată, complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în vederea obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi uz de fals.

Băsescu: Dacă priviţi cu atenţie la clientela din ASF, şi la incompetenţa din ASF, parcă ar fi arborele genealogic al USL-ului acest ASF

Preşedintele Traian Băsescu a lansat miercuri un atac dur asupra şefilor ASF şi a cerut Parlamentului să revoce imediat conducerea instituţiei, pe care a catalogat-o drept „o cloacă în care şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, altfel, profund incompetenţi şi nepregătiţi pentru această muncă“. 

Şeful statului i-a nominalizat pe preşedintele Dan Radu Ruşanu, pe prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu şi pe vicepreşedintele Mircea Ursache. Şefii ASF sunt numiţi de Parlament, la propunerea partidelor, în funcţie de algoritmul politic, astfel că actuala conducere a instituţiei este formată din membri susţinuţi de USL.  

„Dacă priviţi cu atenţie la clientela din ASF, şi la incompetenţa din ASF, parcă ar fi arborele genealogic al USL-ului acest ASF. Îi găseşti cu rude, cu năşii, cu cumetrii, cu toată lista de clientelă“, a mai spus Băsescu, care a adăugat că şefii ASF sunt cel mai bine plătiţi din lume pentru incompetenţa lor“.

Preşedintele ASF încasează lunar un salariu de 14.000 de euro, iar prim-vicepreşedintele şi cei vicepreşedinţi  - câte 12.000 de euro. Numai că în ultimele două luni din 2013, şefii ASF şi-au acordat prime de vacanţă şi de sfârşit de an care le-au majorat de peste cinci ori remuneraţiile. 

Ponta: Băsescu e supărat că unul din sponsori are probleme

Reprezentanţii ASF au reacţionat imediat la declaraţiile lui Băsescu şi au precizat că remarcă faptul că atacul fără precedent vine imediat după punerea sub administrare specială a companiei Astra Asigurări, deţinută indirect de omul de afaceri Dan Adamescu. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei asigurare reasigurare Astra, a suspendat acţionarii şi conducerea şi a numit firma KPMG ca administrator special.

Începând de marţi, ASF a suspendat atribuţiile legale ale acţionarilor semnificativi şi ale persoanelor semnificative ale societăţii de asigurare/reasigurare care se transferă administratorului special pe toată perioada administrării speciale precum şi drepturile de vot în privinţa numirii şi revocării membrilor Consiliului de supraveghere ai societăţii, dreptul la dividende al acţionarilor, activitatea, precum şi dreptul la remuneraţie al membrilor consiliului de supraveghere.

Suspendarea operează şi îşi produce efectele pe toată durata procedurii de redresare financiară prin administrare specială.

Dacă ASF doar a sugerat o apropiere între Dan Adamescu şi Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a fost mult mai tranşant: „Cred că domnul preşedinte e foarte supărat că unul din sponsorii săi, patronul de la Astra Asigurări, are probleme şi de aia s-a apucat să fie supărat pe ASF, că veniturile astea nu erau de azi, erau de mult timp“, a spus Ponta. 

El a afirmat că ar fi fost foarte fericit ca preşedintele Băsescu să formuleze solicitări de revocare atunci când foştii şefi ai comisiilor, numiţi de PDL, care formează în prezent ASF aveau salarii duble decât cele din prezent.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă: 

Dan Radu Ruşanu, şeful ASF, cercetat penal în dosarul „Carpatica“. Ruşanu: Cred că are legătură mai mare cu Astra decât cu ordonanţa ASF

Dan Radu Ruşanu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a fost chemat în această dimineaţa la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat în dosarul "Carpatica". DNA a comunicat în urma audierilor că şeful ASF este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional şi complicitate la abuz în serviciu. La plecarea de la sediul DNA, Ruşanu a spus că "totul are legătură mai mult cu Astra decât cu ordonanţa ASF“. 

Ponta, despre ASF: Salariile sunt inaceptabile, dar înainte erau duble, iar preşedintele Băsescu nu a făcut astfel de solicitări

Victor Ponta a declarat că salariile de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) sunt inaceptabile, însă preşedintele Traian Băsescu este supărat pe situaţia de la această instituţie, deşi la fostele comisii propunerile erau făcute de PDL, iar veniturile erau duble.

Reacţia ASF la atacul lui Băsescu: declaraţiile inacceptabile ale şefului statului vin imediat după punerea Astra Asigurări sub administrare specială

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) consideră drept ‘‘inacceptabilă‘‘ formularea folosită de preşedintele Traian Băsescu a termenului de ‘‘cloacă‘‘ folosit la adresa întregii instituţii, se arată într-un comunicat al ASF, transmis în urma declaraţiilor dure ale şefului statului la adresa conducerii Supraveghetorului pieţelor financiare.

Băsescu: ASF este o cloacă unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici. Ruşanu şi Dăianu sunt cel mai bine plătiţi din lume pentru incompetenţa lor 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este o cloacă unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, a declarat preşedintele Traian Băsescu, care a cerut Parlamentului revocarea conducerii Autorităţii.

Răfuială între clanuri pe piaţa asigurărilor: cum a ajuns Adamescu să piardă controlul Astra Asigurări şi care sunt acuzaţiile aduse în conducerea ASF 

Acţiunile în forţă pentru şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară, operate de mai multe tabere liberale, pun sub semnul întrebării contractele milioanelor de clienţi ai companiilor de asigurări.

Adamescu, proprietarul Astra Asigurări, despre impunerea administrării speciale de către ASF: O lovitură de tip mafiot dată de Ruşanu şi de Moldoveanu

Omul de afaceri Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurări, a declarat astăzi, în urma deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de a institui regim de administrare specială companiei de asigurări, că decizia este una incredibilă, incalificabilă, iar „artizanii acestei lovituri de tip mafiot“ au fost Dan Radu Ruşanu, preşedintele ASF, şi vicepreşedintele Corneliu Moldoveanu.

ASF a suspendat acţionarii şi conducerea Astra Asigurări. Firma lui Adamescu va fi condusă de KPMG. Ruşanu: Daniel Tudor, fostul şef al CSA, a protejat Astra

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei asigurare reasigurare Astra, a suspendat acţionarii şi conducerea şi a numit firma KPMG ca administrator special.

Un service auto din Timişoara a cerut la ASF falimentul Astra Asigurări

Paint System Service SRL, un service auto din Timişoara, a cerut falimentul Astra Asigurări, cel mai mare asigurator din România, pentru o sumă de 65.643 de lei, solicitarea fiind înregistrată la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

După scandalurile Carpatica Asig şi Astra Asigurări, ASF vrea să reevalueze acţionarii asigurătorilor dacă apar noi date relevante despre aceştia

Acţionarii asigurătorilor au obligaţia să îndeplinească permanent criteriile în baza cărora au primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit unui proiect de normă.

Ponta susţine că OU privind ASF a fost "solicitată în mod expres" de CE şi FMI 

Ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a redus numărul membrilor board-ului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi a impus o serie de criterii profesionale a fost negociată şi solicitată în mod expres de Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, susţine premierul Victor Ponta.

Ilie Carabulea, înapoi după gratii. Povestea primei condamnări o omului de afaceri şi cum a fost eliberat după doar câteva luni 

Ilie Carabulea a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în dosarul Carpatica.Omul de afaceri ajunge din nou în spatele gratiilor, de unde a ieşit pe 1 octombrie 2012.

Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac au fost arestaţi preventiv. Daniel Tudor, fostul şef al CSA, cercetat şi el în dosarul „Carpatica“

Omul de afaceri Ilie Carabulea, proprietarul Carpatica Asig, a fost dus miercuri în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti, instituţie care a luat decizia arestării sale preventive, după ce a fost reţinut marţi seară de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă, instigare la fals şi uz de fals.

Cine sunt „greii“ reţelei Carabulea, implicaţi în dosarul de corupţie deschis de DNA

Procurorii DNA au făcut marţi 17 percheziţii în Bucureşti şi Sibiu, într-un dosar în care sunt suspectate 11 persoane de fapte de corupţie, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, luare sau dare de mită, trafic sau cumpărare de influenţă, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. „Adevărul“ vă prezintă cine sunt „greii“ lotului Carabulea, care au pus la cale „o numire cu cântec“ la şefia Carpatica Asig.

STENOGRAME Omul de afaceri Ilie Carabulea, ridicat de procurorii DNA într-un dosar de corupţie. În dosar este cercetată şi soţia lui Daniel Chiţoiu

Procurorii anticorupţie fac, marţi, 17 percheziţii în Bucureşti şi Sibiu, fiind vizate mai multe persoane suspectate de dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals şi instigare la fals. În timpul acţiunii, omul de afaceri Ilie Carabulea a fost ridicat de procurorii anticorupţie. Acesta va fi şi dus la sediul DNA din Capitală pentru a fi audiat. În acelaşi dosar este urmărită penal şi soţia ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu.

Gigi Becali şi Ilie Carabulea, patronul Carpatica, implicaţi într-o inginerie bancară ce le-ar putea aduce noi dosare penale

Cotidianul local „Ziarul de Iaşi“ a publicat o investigaţie conform căreia Gigi Becali şi proprietarul Băncii Carpatica, omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, ar fi fost implicaţi în acodarea unui credit de 50 de miliarde de lei vechi către Avicola SA Iaşi prin încălcarea unor norme bancare şi legale. Ar fi fost implicat şi un fost inspector de la BNR, actual director la ANP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite