Oamenii au ieşit în Piaţa Universităţii şi luni. Peste 200 de persoane s-au strâns în Capitală în cea de-a şaptea zi de proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestaţiile de stradă pornite în urma tragediei din clubul Colectiv au intrat în cea de-a şaptea zi consecutivă. Astfel, peste două sute de persoane s-au strâns luni în Piaţa Universităţii, câţiva dintre aceştia luând cuvântul în faţa protestatarilor pentru a-şi motiva prezenţa în stradă. După trei ore de la începutul începerea manifestaţiei, protestarii au început să se retragă spre casele lor.

UPDATE 21.20 Protestul din Piaţa Universităţii se apropie de final. În jur de o sută de oameni au rămas, aceştia fiind strânşi pe cele două trotuare. 

UPDATE 20.55 Câteva sute de oameni discută în linişte în apropierea fântânii din Piaţa Universităţii. De asemenea, s-au aprins lumânări pentru victimele de la incendiul din clubul Colectiv. 

image

FOTO Cristi Delcea

UPDATE 20.35 Protestatarul cunoscut sub numele de „Stegarul dac“ a intrat într-un clinci verbal cu alte persoane din Piaţa Universităţii care scandau împotriva posibilei acceptări a lui Liviu Voinea ca premier.

image

FOTO Cristi Delcea

UPDATE 20.15 Un grup de tineri au adus în Piaţa Universităţii o boxă conectată la un microfon, invitându-i pe ceilalţi care vor să se facă auziţi să ia cuvântul şi să spună de ce au ieşit la protest. Au vorbit câteva persoane având „discursuri“ lipsite de coerenţă care au smuls zâmbete ironice din partea celorlalţi.  

UPDATE 19.45 Numărul persoanelor care protestează în Piaţa Universităţii a ajuns la 200. 

Mai mult, aflând că Liviu Voinea este propunerea PSD pentru postul de premier, un grup de protestatari a început să scandeze „Voinea pentru noi este Ponta doi”.

image

Peste o sută de persoane s-au strâns luni în Piaţa Universităţii în cea de-a şaptea zi de proteste după tragedia din clubul Colectiv. Oamenii nu mai scandează, ci doar discută între ei.

De asemenea, şi pe partea cu Teatrul Naţional Bucureşti mai sunt câteva zeci de persoane.

Protestatarii strigă „Jos corupţia”, „Corupţia ucide” sau „Jos Ciorbea”.

Protestele au început marţi, 3 noiembrie, când zeci de mii de români au ieşit pe străzile din Bucureşti şi din mai multe oraşe ale ţării, solicitând pedepsirea vinovaţilor. A doua zi, Victor Ponta şi-a anunţat demisia din funcţia de premier, iar Cristian Popescu Piedone a renunţat şi el la funcţia de primar al sectorului 4.

Oamenii au continuat însă să iasă în stradă, iar în seara de 4 noiembrie peste 70.000 de români au protestat în toată ţara, cerând schimbarea întregii clase politice. Duminică, în Piaţa Universităţii a ajuns şi preşedintele Klaus Iohannis, care a încercat să stea de vorbă cu manifestanţii şi să afle revendicările acestora.

Bucureştenii au început să se adune şi în această seară în Piaţa Universităţii, hotărâţi să continue protestele care au ajuns deja la a şaptea zi consecutivă. 

CLUJ. Proteste anemice în capitala Ardealului, în cea de-a şasea zi de când oamenii ies în stradă

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite