Dosar penal pentru liderii minerilor care au consfiscat buletine înainte de referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia a demarat o anchetă în cazul buletinelor confiscate, la Gorj. Aceştia au deschis un dosar penal împotriva unor lideri ai minerilor de la Complexul Energetic Oltenia. Buletinele unor angajaţi ai complexului ar fi fost confiscate de membri din conducerea unităţii.

Trei angajaţi cu funcţiii de conducere, lideri ai minerilor din Gorj, alături de alţi 15 angajaţi au fost audiaţi după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora unor angajaţi ai unei unităţi miniere li s-ar fi confiscat buletinele de către conducerea unităţii pentru a-i împiedica să voteze la referendumul din 29 iulie.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj s-au sesizat din oficiu şi au constituit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de împiedicare prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 52 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare.

Sesizare din oficiu

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj s-au deplasat la unitatea în cauză, unde au procedat la audierea a 15 angajaţi, dintre care 3 cu funcţii de conducere.

Totodată, la nivelul unităţii miniere a fost dispusă o anchetă internă, rezultatul acesteia urmând a fi pus la dispoziţia ofiţerilor de caz, în perioada imediat următoare.

Poliţiştii continuă activităţile de cercetare pentru lămurirea întregii situaţii de fapt, iar la finalizarea anchetei vor înainta dosarul penal, cu propuneri legale,  Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite