Antena 3 cere în justiţie ordonanţă preşedinţială pentru a opri evacuarea din sediu

Antena 3 cere în
justiţie ordonanţă preşedinţială pentru a opri evacuarea din sediu

Antena 3 vrea să blocheze evacuarea din sediu începută de ANAF

Trustul de televiziune al lui Dan Voiculescu continuă războiul cu statul. Antena 3 SA a depus, miercuri, în justiţie o cerere pentru emiterea unei ordonanţe preşedinţiale care să blocheze procesul de evacuare din sediul GRIVCO, demarat de ANAF. Fiscul notificase luni Antena 3 ca în termen de 5 zile să plece din sediul din Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Plângerea Antenei 3 este îndreptată împotriva statului român – prin Ministerul Finanţelor Publice, Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi Administraţiei Sectorului 1 a Finanţelor Publice.

Această acţiunea a fost precedată de un alt demers în justiţie iniţiat marţi. Antena 3 a depus marţi în instanţa o plângere împotriva încheierii de carte funciară, prin care a fost intabulat dreptul de proprietate al statul român asupra imobilului GRIVCO din Şos. Bucureşti-Ploieşti, nr. 25-27.

ANAF a notificat luni Antena 3 şi Antena 1 să evacueze sediul din Şos. Bucureşti-Ploieşti în termen de cinci zile lucrătoare. ANAF a transmis un comunicat în care arată că notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinţei penale din septembrie 2009, rămasă definitivă prin decizia penală din august 2014.

Astfel, termenul pe care îl au la dispoziţie televiziunile Antena 1 şi Antena 3 este de 5 zile lucrătoare de la data notificării.

Notificarea ANAF

„Direcţia generală regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor au fost confiscate şi trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentinţe judecătoresti, a notificat astăzi,  15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menţionate.

Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinţei penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală.

Termenul pe care îl au la dispoziţie persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, aşa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare“, se arată în comunicatul ANAF.

Justiţia a dispus în 2014, prin sentinţa definitivă în dosarul ICA în care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare, confiscarea imobilului situat în Şos. Bucureşti-Ploieşti. De asemenea, Curtea a dispus confiscarea imobilului din Stradă Gîrlei, acolo unde are sediul holdingul Grivco, fondat de Dan Voiculescu şi cedat fiicelor sale.

Pentru mai multe informaţii despre acest subiect, mai puteţi citi şi:

 
 
 
 
 
 


citeste totul despre: