FOTO Ce planuri are municipalitatea pentru sportul bucureştean. Cum va arăta Arena Multifuncţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala Polivalentă va avea o capacitate de 12.000 de locuri
Sala Polivalentă va avea o capacitate de 12.000 de locuri

Primarul general ,Sorin Oprescu, a declarat că va face tot posibilul ca în decursului anului 2013 să înceapă lucrările pentru o sală multifuncţională, construcţie extrem de necesară pentru Capitală. Oprescu a mai promis şi că patinoarul „Mihai Flamaropol“ va fi modernizat.

Până la sfârşitul acestui an, Primăria Generală a Capitalei doreşte să pornească lucrările de construcţie a unei săli polivalente, care urmează să fie cea mai importantă clădire bucureşteană destinată atât concertelor, cât şi activităţilor sportive. Sorin Oprescu a declarat că după finalizarea acestui proiect, 12.000 de persoane vor putea să asiste simultan la evenimentele organizate în noua construcţie.

Arena Multifuncţională va costa 65 de milioane de euro

Aceasta va fi construită în cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu“ şi va găzdui campionate naţionale, internaţionale, europene şi mondiale, pentru mai multe discipline. Pe lângă evenimentele sportive, concertele vor fi piesa de rezistenţă a noii arene.

„Arena Multifuncţională va avea o capacitate de până la 12.000 de locuri pe o suprafaţă de teren de 43.000 mp şi o suprafaţă construită de 11.500 de metri pătraţi” , a declarat Sorin Oprescu.

Proiectul va dura aproximativ doi ani, va începe în decursul anului 2013 şi va lua sfârşit în anul 2015, costurile fiind estimate la 65 de milioane de euro.

Parc pe acoperişul patinoarului „Mihai Flamaropol“

Printre planurile pe care Municipalitatea le are pentru domeniul sportiv, se numără şi un patinoar ultramodern cu o capacitate de 6.000 de locuri pentru public şi alte 100 de locuri VIP, care vor fi în cadrul a zece loje de câte zece locuri.

De fapt, este vorba despre modernizarea Patinoarului „Mihai Flamaropol“, patinoar care se află într-o stare avansată de uzură. Acesta va fi modernizat şi una dintre cele mai atractive părţi ale proiectului va fi amenajarea unui parc pe acoperişul acestuia.

Investiţia este estimată între 20-25 de milioane de euro, iar proiectul va fi început în anul 2014, urmând ca lucrările să fie finalizate doi ani mai târziu, în anul 2016.

Complexul de nataţie va fi refăcut

Refacerea complexului de nataţie, care în acest moment se află în cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu“ , se înscrie pe lista proiectelor ambiţioase propuse de Primăria Generală. Potrivit lui Sorin Oprescu, aici se vor amenaja patru bazine: două interioare şi alte două bazine exterioare.

În interior, 4.000 de oameni pot lua parte la concursurile desfăşurate în bazine, iar 500 de persoane pot asista la competiţiile desfăşurate în bazinele exterioare. 

Costurile estimate ale proiectului se situează între 18-15 de milioane de euro. În cazul în care vor fi obţinute fonduri europene, lucrările vor debuta în anul 2015, urmând să se sfârşească la jumătatea anului 2017. 

Academie de tenis în Complexul Sportiv „Lia Manoliu“

Şase terenuri de tenis şi gradene care pot găzdui 1.300 de spectatori. Aşa sună pomisiunea făcută de primarul general al Capitalei. 

Dezvoltarea unui complex de terenuri de tenis şi integrarea sa într-un circuit sportiv public permanent este proiectul despre care Municipalitatea spune că va începe în aceste an şi va lua sfârşit anul viitor.

Întregul proiect va costa în jur de două milioane de euro şi va fi construit în apropierea Arenei Naţionale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite