Cum ne relaxăm: Pilates te scapă te stres şi dureri de spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportul, care combină un set de exerciţii fizice cu mişcări de relaxare, a produs o adevărată isterie la Hollywood. Oricine îl poate practica, indiferent de vârstă sau condiţie fizică prin faptul ca este mai uşor decât aerobicul, fitballul, stepul, tae bo-ul, dar consumul de calorii este similar.

În condiţiile în care în timpul săptămânii suntem prinşi în diverse activităţi cotidiene, doar în weekend mai avem timp şi pentru noi. Dacă reuşim, totuşi, să smulgem din programul nostru încărcat măcar o oră pe zi, pilates este o metodă foarte bună pentru a scăpa de stress şi de durerile de spate.

Importat de la Hollywood

Acest sport devine din ce în ce mai popular în Romania, după ce a fost adoptat şi promovat de vedetele de la Hollywood. În Capitală, există studiouri de Pilates, instructori personali care te pot îndruma dar poţi şi cumpăra DVD-uri cu antrenamente pentru practica la domiciliu.
Această metodă respectă rezistenţa individuală, fără să forţeze inutil corpul. Pentru că e uşor de practicat, nu ai nevoie de echipament special şi nu trebuie să mergi neaparat la sală. Exerciţiile pot fi făcute şi acasă, în intimitate, până când reuşeşti să ajungi la un nivel care să te mulţumească.

În Bucureşti sunt mai multe locuri unde se poate practica Pilates. Shape Art Pilates Studio este centrul unde avem acces la o gamă completă de sesiuni personalizate Pilates cu echipamente unice. Multe mame, după naştere vor să revină la silueta de dinainte pentru a fi în formă. Un instructor de Shape Art Pilates te ajută, pe parcursul întregii sesiuni de 60 de minute să-ţi creşti nivelul energiei, să-ţi tonifici şi formezi braţele, coapsele, zona dorsală şi muşchii abdominali.

„Acest sistem este unic în lume. Clienţii noştri au observat treptat că modificările fizice şi spirituale obţinute în urma exerciţiilor Pilates i-au transformat vizibil“, a spus Gizem Cordan Deletioglu, coordonatoarea studioului. 

Programe de antrenament Pilates personalizate şi diete găsim şi la Bamboo Fitness. Cu un abonament de weekend de 43 €,  în funcţie de nevoile fiecăruia, eşti antrenat ca la carte. „Dacă începi să practici exerciţii de Pilates trebuie neapărăt să ai şi o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă“, ne sfătuie Emanuil Rednic, instructor de fitness.

O sală destinată exclusiv femeilor unde se practică Pilates este Get Fit Gym. Exerciţiile acestui tip de fitness au beneficii asupra corectării posturii şi spatelui, şi te fac să te simţi bine şi să arăţi bine. Acest sport care te ajută să obţii zveltetea trupului în mod natural, fără rezultate miraculoase de pe o săptămână pe alta sau remodelari corporale. Este un sport bazat pe echilibru, flexibilitatea trupului şi dezvoltarea coordonării fizice.





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite