FOTO Meciurile lor, necazul altora. Evenimentele de pe Arena Naţională dau bătăi de cap riveranilor care rămân blocaţi în zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La intrarea în stadion de pe Maior Coravu este aglomeraţie de fiecare dată când un eveniment de amploare are loc FOTO Marian Iliescu
La intrarea în stadion de pe Maior Coravu este aglomeraţie de fiecare dată când un eveniment de amploare are loc FOTO Marian Iliescu

Meciul dintre Steaua Bucureşti şi F.C. Basel a evidenţiat încă o dată un aspect mai puţin plăcut care se leagă de evenimentele sportive, dar şi cele de divertisment ce au loc pe Arena Naţională. Bucureştenii care locuiesc în zonă sunt primii afectaţi de numărul insuficient de locuri de parcare şi de aglomeraţia de pe străzile din jurul stadionului de fiecare dată când un eveniment are loc.

Un aspect mai puţin luat în calcul, dar destul de des comentat de bucureşteni este faptul că de fiecare dată când un eveniment deosebit este găzduit de Arena Naţională, oamenii întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte traficul din zonă şi locurile de parcare. Reprezentanţii administraţiilor locale asigură că există măsuri care se iau pentru a ameliora această problemă.

Chiar şi autorităţile admit faptul că, uneori, există cazuri când riveranii de pe străzile Maior Coravu, Vatra Luminoasă sau cele adiacente lor se trezesc fără maşina parcată chiar lângă blocul în care locuiesc.

„Există şi situaţii când se impun măsuri restrictive aplicate din timp, cum este eliberarea străzilor principale din apropierea stadionului. Oamenii sunt, însă, rugaţi cu trei zile înainte să-şi mute maşinile pentru a nu apărea probleme. Câteodată, apar şi proprietari care se trezesc fără maşină, pentru că au fost plecaţi sau pur şi simplu nu au primit mesajul nostru şi cărora le-a fost mutată maşina. Sună la 112 şi li se spune unde se află autovehiculul, de obicei în străzi din apropiere. S-au rezolvat aceste probleme fără conflicte, iar numărul cazurilor este de sub 20 pe eveniment“, a explicat directorul Poliţiei Locale Sector 2, Aurel Dobrilă, pentru adevarul.ro.

O parte dintre riveranii din zona Arenei Naţionale admit că apar uneori dificultăţi în ceeea ce priveşte parcarea maşinilor, dar că li se pare firesc ca acest lucru să se întâmple având în vedere că există evenimente care adună chiar şi peste 40.000 de oameni. Alţii sunt nemulţumiţi că trebuie să suporte consecinţele, doar pentru că ei locuiesc în cartier. 

Marţi seară, înainte de începerea meciului dintre Steaua Bucureşti şi F.C. Basel, intrările de pe străzile adiacente stadionului erau blocate de jandarmi şi poliţişti, numai riveranii sau cei care aveau loc de parcare în stadion având acces.

„Sunt circa 1.000 de locuri în parcarea din Arena Naţională şi am înţeles că Primăria Capitalei plănuieşte să mai construiască una de circa 10.000 în zona de intrare dinspre Bulevardul Basarabia. Până acum, oamenii au fost înţelegători în ceea ce priveşte maşinile de pe stradă. Au existat şi sesizări, dar destul de puţine“, a mai spus Dobrilă.

De altfel, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Sector 2, o bună parte din sector este acoperit de camere de supraveghere care sunt monitorizate 24 de ore din 24 şi prin care poliţiştii locali acţionează imediat cum apar ilegalităţi.  

Mai exact, în acest moment, Primăria Sectorului 2 dispune de un sistem de monitorizare cu 90 de camere montate în 30 de intersecţii. Mai mult decât atât, potrivit directorului Aurel Dobrilă, 28 de camere destinate exclusiv zonei din jurul Naţional Arena vor fi montate până la sfârşitul anului.

Monitorizare video 24 din 24

În prezent, în apropiere de stadion, sunt montate circa 20 de camere.

Toate camerele de supraveghere montate şi care vor fi montate pe raza Sectorului 2 se află centralizate într-un centru de monitorizare aflat în cartierul Pantelimon. O echipă de 20 de oameni, câte patru pe tură, 24 din 24 de ore, şapte zile pe săptămână lucrează la acest centru.

Pe aceeaşi temă

FOTO Prima parcare supraterană cu terenuri de sport deasupra s-a deschis la Arena Naţională

Promisiunile neîmplinite ale lui Oprescu

PDL cere Curţii de Conturi să verifice tocarea banului public pe iarba lui Sorin Oprescu de pe Arena Naţională

„Big Brother“ e cu ochii pe tine! 90 de camere video vor supraveghea zona din apropierea Arenei Naţionale la meciul Steaua-Rapid

Oprescu, despre datoria Guvernului pentru Arena Naţională: „S-a ajuns la zi cu aceeaşi datorie“

„Bucureştiul are «toate condimentele» unui mare oraş european care merită vizitat“. Sorin Oprescu mizează pe Centrul Istoric şi pe Arena Naţională

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite