Promisiunile neîmplinite ale lui Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul campaniei electorale, Sorin Oprescu le promitea bucureştenilor că până la sfârşitul lunii iulie, vor avea două parcări moderne: parcarea subterană de la Universitate şi cea de la Arena Naţională. Termenul de finalizare a lucrărilor a expirat, dar nicio parcare nu este gata.

Înainte de alegeri, primarul general al Capitalei Sorin Oprescu, anunţa cu surle şi trâmbiţe că din 20 iulie parcarea subterană de la Universitate va fi dată în folosinţă, potrivit b365.ro. „Pe 15 iunie va fi finalizată hidroizolaţia, iar undeva spre 20 iulie parcarea va fi funcţională. Dorim să aducem aici toate maşinile din zonă, de pe Ghica. Deasupra începe să se amenajeze zona pietonală din Piaţa Universităţii. Spaţiul va fi pedestrian. Statuile vor fi curăţate. Probabil că la suprafaţă lucrările vor dura o lună şi jumătate - două luni. Noi am vrea ca la 20 iulie să se poată circula şi la suprafaţă şi să se poată folosi şi parcarea”, declara Sorin Oprescu înainte de alegeri.

Parcarea de la Universitate, gata la calendele greceşti

La data fixată pentru inaugurare, parcarea subterană era încă în curs de amenajare. Acesta nu este primul termen pe care municipalitatea îl amână, atunci când vine vorba de finalizarea acestui proiect. La sfârşitul anului trecut, Sorin Oprescu a anunţat că parcarea de la Piaţa Universităţii va fi gata în martie 2012. După două luni, termenul de finalizare al construcţiei a fost anulat, cu menţiunea că parcarea va putea fi folosită la finalul lunii mai a acestui an.

Parcarea subterană din Piaţa Universităţii va avea 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 pentru motociclete, parcarea fiind structurată pe trei niveluri. Locuitorii din zonă şi angajaţii băncii vor plăti mai puţin pentru un loc de parcare, pe când cei care locuiesc în alte sectoare din Bucureşti vor fi nevoiţi să plătească aproximativ 38 de eurocenţi pe oră. „Preţurile nu vor fi foarte mari, dar, ca în toate capitalele de largă respiraţie democratică, tarifele vor fi mai mari decât sunt în altă parte a oraşului tocmai pentru a descuraja staţionarea ore întregi”, a explicat Oprescu.

Primăria a concesionat zona pe o perioadă de 34 de ani, timp în care municipalitatea va încasa o redevenţă anuală cuprinsă între 4% şi 50% din venitul anual al firmei private Interparking Spania. Instituţia va primi 4% pentru încasări anuale mai mici de 470.000 de euro şi 50% pentru încasări mai mari sau egale cu 1.700.000 de euro.

Parcare modernă, terenuri de sport şi staţii de spălat maşina

În timpul campaniei electorale, edilul desemnat, a promis că în luna iunie parcarea de la Arena Naţională va fi gata în luna iunie, însă, în continuare lucrarea se află la stadiul se şantier.

Bucureştenii vor avea la dispoziţie un număr de 1.250 de locuri de parcare şi două staţii pentru spălat maşini. Din suprafaţa totală a terenului de 10.800 de metri pătraţi, vor fi alocate spaţii destinate jocului de fotbal şi se vor organiza concursuri de minifotbal, handbal, baschet şi tenis. Terenurile vor fi acoperite de covoare din cauciuc granulat cu marcare ongitudinale care vor delimita terenurile de sport, potrivit b365.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite