Şi, totuşi, „sexul tare” este mai slab. De ce femeile iubesc mai aprig, iar bărbaţii sunt campioni la sinucideri din dragoste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De multe ori s-a spus despre femei că s-ar implica mai mult sufleteşte într-o relaţie decât bărbaţii. Cu toate acestea, un studiu arată că numărul bărbaţilor care se sinucid din dragoste este mai mare în comparaţie cu cel al femeilor.

De-a lungul timpui, au apărut o mulţime de întrebări şi studii despre cine iubeşte mai mult într-o relaţie, despre cine se îndrăgosteşte mai repede şi despre proifilul persoanelor care se despart foarte repede. Cu toate acestea, au fost făcute studii şi despre sexul oamenilor care se sinucid într-un număr mai mare.

Dragoste la prima vedere

Potrivit unui studiu, femeile care se îndrăgostesc ajung să îşi iubească partenerul la fel de intens cum se iubesc pe ele însele. Mai mult decât atât, acestea ajung să îşi respecte partenerul mai mult decât se respectă pe ele.

În ceea ce priveşte dragostea la prima vedere, femeile şi bărbaţii se îndrăgostesc cam la fel de repede: 54% dintre femei şi 63% dintre bărbaţi cred în dragoste la prima vedere.

norocul in dragoste in functie de zodie

Barbatii se indragostesc la prima vedere la fel de frecvent precum femeile, 54% dintre femei si 63%. În schimb, potrivit aceluiaşi studiu, femeile vorbesc mai mult despre ce simt comparative cu bărbaţii. De asemenea, tot ele sunt mai pregătite să se căsătorească.

De ce se sinucid mai mulţi bărbaţi

Printre datele oferite de acest studio au ieşit la iveală şi unele destul de surprinzătoare. Se pare că bărbaţii sunt mai romantici şi se îndrăgostesc înainte de a patra întâlnire, circa 15%, în timp ce 50% dintre femei au precizat că au nevoie de aproximativ 20 pentru a putea spune cu exactitate dacă sunt sau nu îndrăgostite.

În ceea ce priveşte suferinţa, se pare că bărbaţii ar fi mai afectaţi de eventualele despărţiri. Potrivit aceluiaşi studiu, un număr de trei ori mai mare de bărbaţi se sinucid după o despărţire dureroasă. În replică, psihologul Tony Răfăilă a explicat, pentru „Adevărul“, de ce se sinucid oamenii răniţi în dragoste.

„Totul este subiectiv şi depinde de fiecare persoană în parte. Aceste sinucideri din dragoste sunt cauzate, mai mult, din pricina ataşamentului faţă de partener. Cineva care recurge la un act de sinucidere încearcă să-şi pedepsească partenerul, să-l facă să poarte el povara morţii şi să nu-şi mai refacă viaţa“, a explicat specialistul.

Totodată, acest studiu a scos la iveală şi faptul că bărbaţii sunt mai naive când vine vorba despre iluzii romantic, mulţi fiind de părere că „o persoană iubeşte o singură dată-n viaţă“.

Cercetatorii au demonstrat ca barbatii sunt si mult mai naivi si cred in iluzii romantice precum: “o persoana iubeşte o singură dată-n viaţă cu adevarat”, “cea mai mare fericire iţi este dată de iubire”, “dragostea învinge toate obstacolele”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite