Ucraina şi-a retras temporar observatorii militari din Zona de Securitate a R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa-numita frontiera de pe Nistru.
Aşa-numita frontiera de pe Nistru.

Ucraina şi-a retras temporar observatorii militari din Forţele Mixte de Menţinere a Păcii în Zona de Securitate a Republicii Moldova, în legătură cu situaţia creată în Ucraina. Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control anunţă că a primit o notificare în acest sens de la Ambasada Ucrainei, transmite IPN.

Chişinăul precizează că membrii CUC au revenit la Bender pentru a continua discuţiile cu privire la situaţia în Zona de Securitate şi funcţionalitatea mecanismelor de menţinere a păcii. „Deoarece exponenţii Tiraspolului în Comisie, contrar regulamentului şi ignorând practica constructivă anterioară în cazuri similare, şi-au reluat încercările de a orienta activitatea Comisiei Unificate de Control spre dispute politice, nu s-a reuşit aprobarea ordinii de zi”, se arată într-un comunicat de presă. După discuţii îndelungate şi contradictorii, la propunerea delegaţiei Federaţiei Ruse, şedinţa a fost amânată pentru o săptămână.

Forţele Mixte de Menţinere a Păcii în Zona de Securitate au fost create în 1992. Această misiune este formată din contingente militare ale Federaţiei Ruse, Moldovei, Ucrainei şi regiunii transnistrene.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite