Traian Băsescu: La Bucureşti şi Chişinău vorbim aceeaşi limbă, împărtăşim aceeaşi cultură. Cândva le vom facem pe toate în aceeaşi ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a transmis joi, 31 august, un mesaj de felicitare românilor cu ocazia Zilei Limbii Române. Potrivit lui, „este al cincilea an de când onorăm la unison, români de-o parte şi de alta a Prutului, dar şi de peste tot în lume, Limba Română”.

„Coincidenţa face ca în acelaşi an, Curtea Constituţională de la Chişinău să facă dreptate limbii române, declarând-o limbă oficială şi în R. Moldova”, a declarat Băsescu într-o postare pe Facebook.


Ex-preşedintele român a menţionat că „la Bucureşti şi Chişinău vorbim aceeaşi limbă, împărtăşim aceeaşi cultură, aceeaşi credinţă şi ne închinăm înaintaşilor aceleiaşi istorii. Cândva, cu siguranţă, le vom facem pe toate în aceeaşi ţară”.


El a mai adăugat că în Republica Moldova „păstrarea vie a limbii române presupune eforturi, suferinţe şi chiar riscuri. Acestor români le datorăm respect şi recunoştinţă. De la ei putem învăţa, de exemplu, să preţuim limba română zi de zi, iar astăzi să o cinstim cum se cuvine”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite