Tiraspolul a enunţat condiţiile privind reintegrarea Republicii Moldova. „Independenţa nu este un scop în sine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii puterii nerecunoscute de la Tiraspol au anunţat condiţiile privind reintegrarea Republicii Moldova FOTO: Adevărul
Reprezentanţii puterii nerecunoscute de la Tiraspol au anunţat condiţiile privind reintegrarea Republicii Moldova FOTO: Adevărul

Aşa-zisul deputat de la Tiraspol, Oleg Horjan, cunoscut drept o persoană foarte apropiată liderului din regiune, Evgheni Şevciuk, a enunţat, în cadrul unui interviu pentru „Moskovski Komsomoleţ”, condiţiile în care ar putea avea loc reintegrarea Republicii Moldova.

Potrivit regnum.ru, Horjan vede viitorul comun al Transnistriei şi malului drept al Nistrului dor în cadrul Uniunii Vamale. Potrivit reprezentantului autoproclamatei puteri de la Tiraspol, despre care experţii din regiune spun că este un de purtător de cuvânt al lui Şevciuk, moldovenii sunt „un popor bun la inimă şi se comportă frumos cu ruşii”.

„Independenţa Transnistriei nu este un scop în sine pentru noi. Transnistria este pământ rusesc. Noi nu dorim să fim doar independenţi, dar să fim împreună cu Rusia. Cum se va întâmpla acest lucru? În componenţa Rusiei sau în cadrul Uniunii Vamale. Este o chestiune discutabilă. Noi suntem un tot întreg şi jumătate dintre moldoveni cred la fel”, a declarat „deputatul”. 

Oleg Horjan a ţinut să menţioneze despre faptul că Partidul Socialiştilor de la Chişinău, care este adeptul aderării la Uniunea Vamală, a politicii lui Putin, a acumulat la ultimele alegeri 58%. În acelaşi timp, apropiatul lui Evgheni Şevciuk a anunţat condiţiile în care s-ar putea ajunge la înţelegere privind reintegrarea regiunii cu Republica Moldova. „Dacă liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, se pronunţă în favoarea înfiinţării confederaţiei, este gata să integreze poporul în Uniunea Vamală şi cea Eurasiatică, este gata să garanteze Transnistriei independenţa în cazul ieşirii Republicii Moldova din cadrul acestor organizaţii şi toate acestea ar fi prevăzute în Consituţie, atunci noi am fi de accord. Nu este vorba doar de socialişti, dra de oircare dintre partidele proruse care ajung la putere la Chişinău”, a precizat Oleg Horjan. 

Menţionăm că, anmterior, atât liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, cât şi aşa-zisa şefă a diplomaţiei din regiune, Nina Ştanski, au declarat că principalul obiectiv al Transnistriei este unirea cu Rusia.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite