Senatul României a ratificat, cu unanimitate de voturi, Acordul de Asociere între UE şi Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul României a adoptat, joi, cu unanimitate de voturi, respectiv 122 de voturi „pentru", proiectul de lege privind ratificarea Acordului de asociere între UE şi Republica Moldova, în calitate de Cameră decizională.

Proiectul de lege a fost adoptat miercuri de Camera Deputaţilor. Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare, iar Senatul este Cameră decizională.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, prezent la dezbateri, a felicitat Senatul şi a mulţumit, în numele Guvernului, tuturor grupurilor politice parlamentare pentru acest vot, considerând că s-a transmis un semnal politic clar de unitate şi de susţinere a viitorului european şi românesc al Republicii Moldova.

Acordul de asociere între UE şi R. Moldova a fost ratificat de cele două Camere ale Parlamentului în sesiunea extraordinară.

La nivelul coaliţiei guvernamentale s-a decis, în urmă cu două săptămâni, convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru ca România să fie prima ţară care ratifică Acordul de asociere între UE şi R. Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite