„Peste zece ani Moldova ar putea să nu mai existe“. De ce a făcut Igor Dodon această afirmaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a declarat recent că „peste zece ani Moldova ar putea să nu mai existe, dacă la putere vor veni forţele politice care pledează pentru aderarea la NATO, dar nu partidele „promoldoveneşti“, printre care se regăseşte şi Partidul Socialiştilor.

Igor Dodon a precizat că avem două scenarii. Fie că în anul viitor în Moldova va fi formată o majoritate promoldovenească care fortifică neutralitatea, rezolvă problema transnistreană şi va opri exodul populaţiei în următorii zece ani a cetăţenilor noştri, fie că vor veni partidele care pledează pentru aderarea la NATO, iar în zece ani Moldova nu va mai exista ca stat.

„Dacă noi nu vom reuşi asta şi se va păstra ceea ce avem în ultimii 7-8 ani, eu mă tem că peste zece ani Moldova ar putea să nu mai existe. Eu nu vreau acum să sperii pe nimeni, dar dacă nu vor câştiga şi nu vor forma o majoritate forţele promoldoveneşti, noi vom avea probleme foarte dificile. În continuare vom avea o situaţie grea pe Nistru, dacă în Moldova vin cei care pledează pentru aderarea la NATO, nu pur şi simplu un oficiu să deschidă, dar să adere”, a subliniat preşedintele într-un interviu pentru Clubul de presă „Rezonanţa socială”.

Şeful statului a dat de înţeles că odată ce Chişinăul se va apropia de NATO, „vom avea probleme serioase, iar Rusia va trebui să se implice”. 

„Riscul apariţiei unui punct fierbinte în regiune este foarte mare, iar din asta în primul rând vom pierde noi. Pentru că nu dea Domnul să fie o destabilizare, pe urmă nu mai opreşti asta. Ţara e mică, o vor rupe pe bucăţi”, a conchis Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite