Pavel Filip, la Bruxelles: UE continuă să susţină Moldova în combaterea provocărilor la adresa securităţii naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere joi, 3 mai, la Bruxelles, cu Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă şi de securitate, Federica Mogherini. Prim-ministrul a declarat că a discutat cu oficialul european despre evoluţia ţării R. Moldova în implementarea Acordului de Asociere.

„Uniunea Europeană continuă să susţină Republica Moldova în combaterea provocărilor la adresa securităţii naţionale şi în procesul de reglementare transnistreană”, a subliniat Pavel Filip într-o postare pe Facebook.

Potrivit premierului, au fost discutate cu oficialii europeni principalele progrese înregistrate de R. Moldova în ceea ce priveşte Agenda de Asociere cu UE, dar şi despre domeniile în care mai avem de muncit. 

„Ne încurajează angajamentul partenerilor noştri de a ne susţine în reformele iniţiate. I-am asigurat că, deşi suntem în an electoral, Guvernul este decis să aducă schimbări concrete pentru cetăţeni. Am stabilizat sectorul bancar, am început reforme în justiţie, avem progrese pe dimensiunea transnistreană. Toate, cu un singur scop: integrarea europeană să devină ireversibilă”, a subliniat Filip.

Prim-ministrul Pavel Filip se află la Bruxelles, în perioada 2 - 6 mai 2018, unde participă la cea de-a patra reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite