Mihai Ghimpu: Rusia are o ambasadă la Chişinău mai mare decât Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pl.md
FOTO pl.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, consideră că Guvernul a luat o decizie corectă miercuri, 28 martie, când a decis expulzarea celor trei diplomaţi ruşi ca gest de solidarizare cu Londra pe cazul Skripal. Acesta susţine că Rusia are o ambasadă mai mare decât Republica Moldova.

Declaraţia liberalului a fost făcută în contextul propunerii fracţiunii PSRM de a-l audia în plenul Parlamentului pe ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, care urma să ofere explicaţii în legătură cu expulzarea diplomaţilor ruşi.

„Federaţia Rusă are o Ambasadă la noi mai mare decât Republica şi este clar interesul ei în această zonă şi cu ce se ocupă. Consider că Guvernul Republicii Moldova a luat o decizie corectă de solidaritate cu acele state care sunt împotriva politicii Federaţiei Ruse, care consideră că viaţa unui om e egală cu o sticlă de votcă. Nu mai poate tolera lumea politica Federaţiei Ruse prin care azi intră în Ucraina, mâine în Georgia, alaltăieri în Republica Moldova”, a declarat Mihai Ghimpu.

Potrivit lui, „Rusia nu vrea să recunoască libertatea cetăţenilor şi a poparelor”.

Deputatul PLDM Tudor Deliu a spus că sunt prea puţini trei diplomaţi expulzaţi, „deoarece din numărul care activează astăzi în Amabsada rusă puteau fi găsiţi mai mulţi”.

Iniţiativa socialiştilor a fost respinsă de Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite