Ion Sturza anunţă când va veni în Parlament. „Nu cei care mă votează îmi fac o favoare, eu le fac o favoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul desemnat, Ion Sturza, a anunţat data când va veni în plenul Parlamentului pentru a prezenta programul de guvernare în faţa deputaţilor şi pentru a-i convinge să-i acorde votul de încredere.

Candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru, Ion Sturza, a declarat, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, că are argumente puternice pentru a convinge partidele politice său îl voteze, care se referă la „situaţia economică reală din Republica Moldova”. „Nu partidele care mă votează îmi fac mie o favoare. Să fie clar. Eu fac o favoare că mi-am oferit serviciul ţării, acestor partide”, a subliniat premierul desemnat.

În acelaşi timp, Ion Sturza susţine că strategia sa se limitează la prima întrunire a deputaţilor pentru acordarea votului de încredere pentru formarea Guvernului. „Eu nu am nicio certitudine şi nicio înţelegere cu preşedintele Nicolae Timofti ce se va întâmpla după aceasta. Pe data de 4 ianuarie voi veni, în orice circumstanţe, în Parlament cu programul de guvernare şi o listă”, a anunţat Sturza.

Potrivit premierului desemnat, în cazul în care va fi votat de deputaţi, va face tot posibilul să îşi ducă mandatul până la sfârşit. În acelaşi timp, Ion Sturza a mai vorbit despre pericolele lipsei finanţării din exterior, precizând că la începutul anului 2016 există riscul ca să nu mai fie bani pentru pensii şi salarii, iar principala problemă este tergiversarea investigaţiilor în cazul fraudelor de la cele trei bănci aflate în proces de lichidare. „Cineva a decis să saboteze acest diagnostic şi să stopeze acest proces ( n.r.  – privind investigarea furtului miliardului de la cele trei bănci). (…) Vreau să îl preîntâmpin pe acest domn că dacă se întâmplă aşa, o să-i rup mustăţile în piaţa centrală”, a mai spus fostul prim-ministru, precizând că nu poate oferi nume din cauza că nu are „date exacte”. 

Referitor la relaţiile cu Vlad Filat, premierul desemnat a declarat că a fost un aprig critic al acestuia şi că fostul deputat PLDM „este un mare găinar şi o mare dezamăgire. Omul de afaceri a spus că a vorbit ultima dată în 2004 cu Vlad Plahotniuc pe teme de business şi că este gata să discute public cu el. Ion Sturza s-a lăudat cu faptul că l-a alungat din ţară pe cunoscutul om de afaceri Boris Birştein care a venit la el în birou şi i-a cerut să-i dea Moldtelecomul şi Combinatul de Tutun. 

În acelaşi timp, Sturza spune că va „forţa” cu argumente formarea unui Guvern, „pentru că există riscul ca foarte curând să se stingă lumina în Republica Moldova la propriu şi la figurat”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite