Ghimpu regretă că discuţia cu premierul desemnat a avut loc în lipsa unei majorităţi parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul desemnat al Republicii Moldova, Ion Sturza, a avut o întrevedere cu Mihai Ghimpu şi cu deputaţii Partidului Liberal. Liberalii s-au arătat dezamăgiţi că discuţiile cu un premier desemnat au loc în lipsa unei majorităţi parlamentare şi au precizat că vor lua o decizie în privinţa votului dat Guvernului Sturza în cadrul Biroului Politic al formaţiunii.

După întâlnire, Sturza le-a declarat jurnaliştilor că s-a aşteptat la o discuţie „mai puţin politicoasă”, însă întrevederea a decurs exact invers, ceea ce reprezintă pentru el „un semnal bun”

„Am decis să evaluăm situaţia, domnul Ghimpu urmează să aibă discuţii interne în partid, iar apoi o să continuăm dialogul”, a afirmat premierul desemnat.

Acesta a spus că în momentul de faţă are 2-3 variante de echipe de miniştri, însă a menţionat că acestea ar putea suferi modificări până în ultima clipă odată cu evaluarea integrităţii celor pe care-i are în calcul, cu discuţiile purtate cu partidele şi odată cu alte propuneri care pot apărea din interiorul societăţii civile.

Ion Sturza a declarat că încă nu ştie exact când va veni în Parlament pentru a cere votul deputaţilor, însă a subliniat că va folosi la maximum termenul pe care i l-a pus la dispoziţie preşedintele ţării, Nicolae Timofti.

La rândul său, Mihai Ghimpu a declarat că, în cadul întâlnirii, Ion Sturza i-a reiterat poziţiile exprimate public anterior referitoare la situaţia politică, economică, socială şi bancară, lucruri pe care Ghimpu a zis că liberalii le cunosc din postura de deputaţi.

Mihai Ghimpu dupa discutia cu sturza FOTO Alexandru Tarlev

Mihai Ghimpu, liderul PL FOTO Alexandru Tarlev

Liderul liberalilor a declarat că formaţiunea sa va lua o decizie referitoare la felul în care vor vota noul Guvern după discuţii în cadrul Biroului Politic al partidului.

„Este păcat că de data aceasta am pornit cu stângul. Formăm un Guvern fără a avea acoperire parlamentară, iată unde este marea problemă”, a adăugat Ghimpu. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite