Sturza şi Leancă vor mai avea discuţii. Au viziuni comune, dar şi divergenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul desemnat Ion Sturza şi deputaţii din Partidul Popular European din Moldova (PPEM) au viziuni comune despre cum trebuie rezolvate problemele din Republica Moldova însă nu şi în legătură cu profilul viitorului Guvern. După întâlnirea dintre Iurie Leancă şi Ion Sturza cei doi au declarat că urmează să se mai întâlnească pentru a avea noi discuţii pe marginea profilului noului cabinet de miniştri şi a votului pentru noul Guvern.

Ion Sturza a declarat că în cadrul întâlnirii cu deputaţii PPEM în frunte cu Iurie Leancă a discutat despre actuala situaţie socială, economică şi politică din ţară, şi despre felul în care trebuie să fie format noul Guvern însă nu şi despre votul în favoarea sau împotriva acestuia.

Premierul desemnat a menţionat că în general soluţiile pe care le propune el şi cele ale deputaţilor popular-europeni sunt similare, însă există divergenţe referitoare la caracterul politic al noului Guvern. În timp ce Sturza a optat în continuare pe un executiv apolitic, Iurie Leancă a pledat pentru un cabinet de miniştri format din reprezentanţi ai partidelor politice.

Preşedintele PPEM a declarat că decizia referitoare la votul pentru desemnarea cabinetului Sturza o va lua împreună cu colegii de partid după alte întâlniri pe care urmează să le aibă cu premierul desemnat, în cadrul căruia acesta trebuie să vină „cu o ofertă completă” care să includă o structură şi componenţă a Guvernului.

Fiind întrebaţi ce părere au despre intenţia fostului ministru al Educaţiei, Maia Sandu, de a-şi înfiinţa un partid, atât Sturza, cât şi Leancă au salutat această decizia. Totuşi, în timp ce Iurie Leancă a declarat că prin eventuala nouă formaţiune se continuă o defragmentare a dreptei în politica moldovenească, Ion Sturza a menţionat că el vede mai degrabă o formare a unei drepte noi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite