Igor Dodon, despre rechemarea ambasadorului Moldovei de la Moscova: Guvernul intenţionat tensionează relaţiile cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a declarat că rechemarea ambasadorului Republicii Moldova la Moscova este o nouă provocare a guvernării proeuropene de la Chişinău. El s-a arătat indignat de această decizie şi a subliniat că ea va influenţa negativ relaţiile moldo-ruse.

„Calific asta ca pe o nouă provocare a Guvernului proeuropean, menit să rupă parteneriatul strategic cu Rusia. Eurounioniştii intenţionat tensionează relaţiile cu Rusia pentru a obţine loialitatea Occidentului”, a menţionat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele consideră că nu întâmplător rechemarea ambasadorului moldovean are loc în contextul vizitei sale la Moscova, unde urmează să aibă o întrevedere cu Vladimir Putin la sfârşitul acestei luni.

„Dacă scopul acestei provocări este de a împiedica vizita mea în Rusia, ea nu va avea efect. Eu nu am de gând să-mi schimb planurile şi voi finaliza în orice caz vizita în Rusia”, a subliniat şeful statului.

El a mai adăugat că poporul l-a mandatat pentru ca să contribuie la normalizarea relaţiilor moldo-ruse, precizând că pe parcursul anului s-au făcut multe în acest sens.

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţa, a fost rechemat luni, 18 decembrie, la Chişinău. Anunţul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Interne, care îşi motivează decizia prin necesitatea de a avea consultări cu reprezentantul Moldovei la Moscova „în legătură cu cazurile de hărţuire şi intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite