Igor Dodon acuză NATO că bombardează şcolile prin diferite ţări ale lumii: Trebuie să spunem sincer cu se ocupă organizaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu pentru presa rusă, provocat de către jurnalist să comenteze activitatea NATO în R. Moldova, Igor Dodon a dat de înţeles că Alianţa Nord-Atlantică, de fapt, ar avea alte scopuri la Chişinău decât cele prezentate oficial, care însă sunt ascunse sub diferite pretexte.

Igor Dodon a spus că a făcut o vizită la toate bazele militare din R. Moldova şi nu a găsit semne de baze militare străine, dând asigurări că nici nu vor fi, atât timp cât el exercită mandatul de preşedinte.

Vorbind despre şansele ca NATO să-şi instaleze o bază militară în R. Moldova fără acordul şefului statului, Igor Dodon a răspuns ferm: „Categoric nu. În Constituţie este prevăzut că suntem stat neutru. Mai mult ca atât, majoritatea oamenilor este împotrivă. Chiar dacă cineva va încerca să facă asta, prin intermediul Curţii Constituţionale precum am mai văzut, vor fi tensiuni sociale şi se va termina prost pentru cei care au început acest proces”.

Preşedinele consideră că NATO are „alte planuri şi o altă tactică”, decât cea de a deschide o bază militară, făcând referire la rolul Centrului de Informare NATO de la Chişinău.

Potrivit lui Dodon, acest Centru nu este altceva decât „încercarea de a schimba opinia publică „că nu e nimic groaznic, băieţi””. 

„Iată ei au fost la noi şi au reparat şcoli. Foarte interesant, NATO în R. Moldova repară şcoli. Pe undeva ei bombardează şcolile, iar în Moldova le repară. De ce? Pentru că ei încearcă să convingă cetăţenii R. Moldova că „probleme nu sunt, haideţi să intrăm în NATO”. Trebuie să avem o abordare foarte atentă în acest caz”, a subliniat preşedintele pentru postul rus de televiziune „Zvezda”.

El a accentuat că „trebuie să spunem foarte sincer cu ce se ocupă NATO, că de altfel vreun cetăţean de-al nostru de la sat va crede că NATO se ocupă de repararea şcolilor şi că nu este o organizaţie militară. Noi le explicăm asta şi poporul înţelege, dar nu trebuie să ne relaxăm”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite