Comisia Electorală Centrală roagă instituţiile internaţionale să nu se implice în monitorizarea aşa-ziselor alegeri din Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CEC se adreseaz
CEC se adreseaz

Comisia Electorală Centrală (CEC) a lansat un apel către organismele internaţionale de monitorizare a alegerilor şi de apărare a drepturilor omului cărora le solicită să nu trimită observatori pentru monitorizarea aşa-ziselor alegeri parlamentare din Transnistria. Acestea urmează să aibă loc pe data de 29 noiembrie. Apelul se referă şi la instituţiile de management electoral omoloage Comisiei.

Pe lângă aceasta, CEC cere ca organizaţiile internaţionale să nu recunoască rezultatele aşa-ziselor alegeri care vor avea loc în aşa-zisul Soviet Suprem al autoproclamatei republici nistrene.

„Trimiterea observatorilor în această regiune secionistă, în opinia Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, ar putea fi interpretată ca recunoaşterea de facto a «dreptului» autorităţilor autoproclamate la violarea drepturilor civile şi electorale ale cetăţenilor Republicii Moldova cu domiciliul în acest teritoriu”, scrie în comunicatul CEC.

Apelul CEC a fost lansat luni, 23 noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite