Comisarul european Cecilia Malmström i-a înmânat premierului Iurie Leancă raportul Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cecilia Malmstrom îi înmânează raportul lui Iuriea Leancă FOTO: gov.md
Cecilia Malmstrom îi înmânează raportul lui Iuriea Leancă FOTO: gov.md

Comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, i-a înmânat oficial premierului Iurie Leancă raportul privind realizarea de către Moldova a angajamentelor din Planul de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni. Comisarul european a felicitat Guvernul de la Chişinău pentru acest succes, calificând momentul drept unul istoric, transmite IPN.

La rândul său, premierul a salutat concluziile raportului, remarcând că această evaluare finală arată că Republica Moldova întruneşte toate condiţiile pentru liberalizarea regimului de vize.

Cei doi oficiali au discutat despre paşii următori în acest proces. Imediat după Summitul de la Vilnius, Comisia Europeană va recomanda Parlamentului European şi Consiliului UE să ia o decizie în vederea ridicării obligativităţii vizelor pentru cetăţenii moldoveni.

Delegaţia moldovenească a reconfirmat angajamentul Chişinăului pentru continuarea reformelor în domeniile justiţie şi afaceri interne, şi în lupta cu fenomenul corupţiei.

Cecilia Malmström a fost invitată să efectueze o vizită la Chişinău în anul 2014.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite