Sute de elevi din România demonstrează la Zalău cât de distractive sunt experimentele ştiinţifice

Sute de elevi din România demonstrează la Zalău cât de distractive sunt experimentele ştiinţifice

Festivalul Ştiinţei a ajuns la ediţia a X-a FOTO Adevărul

Sute de elevi reprezentând 31 unităţi şcoare din cinci judeţe se vor întrece la ediţia aniversară a Festivalului Naţional al Ştiinţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru al zecelea an consecutiv, ştiinţa coboară în stradă, în cadrul unei noi ediţii a Festivalului Naţional al Ştiinţei, un demers prin care elevii sunt provocaţi să devină creativi, demonstrând, în acelaşi timp, că aspectele teoretice învăţate la şcoală pot avea aplicabilitate practică. Evenimentul se va desfăşura sâmbătă, 20 mai, pe platoul din faţa Prefecturii Sălaj, şi va reuni peste 400 de elevi şi profesori din 31 de şcoli din judeţele Tulcea, Cluj, Vâlcea, Maramureş şi Sălaj, care vor arăta că experimentele ştiinţifice nu sunt doar pentru oamenii de ştiinţă şi că pot fi distractive pentru toată lumea.

Proiectul presupune confecţionarea de către elevi a diferite obiecte, materiale, dispozitive artizanale, care să pună în evidenţă aplicaţiile fenomenelor studiate la şcoală, la diferite discipline ştiinţifice. În competiţie au fost înscrise 256 de lucrări: 10 din învăţământul preşcolar, 41 din învăţământul primar, 46 din gimnazii şi 88 din licee, 68 de postere şi trei scenete cu caracter ştiinţific.

Cei mai buni vor fi premiaţi la categoriile ”Inventivitate - creativitate” (gimnaziu şi liceu), ”Aplicabilitate” (gimnaziu şi liceu), ”Micii inventatori” (învăţământ preşcolar), ”Piticii isteţi” (învăţământ preşcolar), ”postere cu tema Ştiinţa prin ochii mei” (primar, gimnazial şi liceal), ”scenete cu conţinut ştiinţific” (preşcolar, primar, gimnazial şi liceal).

Festivalul Ştiinţei este organizat de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sălaj, Primăria şi Consiliul Local Zalău, Casa Corpului Didactic Sălaj, Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, TenarisSilcotub şi Hanna Instruments.

Vă mai recomandăm:

Caravana "Fabrica de Experimente" ajunge în Sălaj. Zeci de elevi vor afla cât de colorată este ştiinţa

Elevi din 11 judeţe şi-au testat abilităţile de întreprinzători. Care sunt cele mai promiţătoare firme de exerciţiu -FOTO

citeste totul despre: