Cum faci mâncarea de orez cu carne de raţă. Reţeta unui cunoscut bucătar român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul bucătar sălăjean Mircea Groza vine în această săptămână cu o propunere culinară interesantă, în care ingredientul de bază, care dă savoare preparatului, este carnea de raţă.

Pentru a pregătit mâncarea de orez cu carne de raţă, avem nevoie de o raţă, pe care o tai în bucăţi potrivite. Din aripi, spate, labe şi gât, la care adăugăm zarzavat din abundenţă, pentru un plus de savoare, vor pregăti o supă delicioasă, pe care o vom folosi, mai apoi, la fierberea orezului. Pe celelelate bucăţi de carne le prăjeşti în puţin ulei, la foc mic, ţinând cont de faptul că raţa va mai lăsa grăsime.

Între timp, cureţi un morcov pe care îl dai pe răzătoare, tai mărunt o ceapă - verde sau uscată, şi un ardei roşu, apoi pui legumele peste carne şi amesteci uşor şi adaugi trei căni din supa preparată anterior. Când carnea este gătită, pui o cană de orez, sărezi şi piperezi după gust. Amesteci, iar când începe să clocotească, pui capacul şi laşi să fiarbă la foc foarte mic. După aproximativ un spert de oră, preparatul ar trebui să fie gata, aşa că iei vasul de pe foc şi îl laşi deoparte să se odihnească.

Carnea de raţă poate fi înlocuită cu succes cu carnea afumată de porc sau chiar cu cârnaţi, bucătarul sălăjean garantând că vom obţine o mâncare cel puţin la fel de gustoasă.
Poftă bună.

Mai puteţi citi:

Gusturile minunate de pe vremea bunicii. Reţeta savuroasei topale de pui cu ciuperci

Cum gătim piroştele cu razalăi şi afumătură în frunze de ştevie. Gastronomul Mircea Groza dezvăluie secretele preparatului tradiţional

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite