Membrii clanului Buga, mieluşei în faţa instanţei de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii clanului Buga rămân în arest preventiv FOTO:adevarul
Membrii clanului Buga rămân în arest preventiv FOTO:adevarul

Astăzi a avut loc un nou termen în cazul traficanţilor de etnobotanice conduşi de Marius Buga, din care face parte şi preotul constănţean Gabriel Bucică, termen la care judecătorii au repsins recursul avocaţilor aceastora la sentinţa dată vinerea trecută de magistraţii Judecătoriei Vaslui, prin care s-a dispus menţinerea lor în stare de arest preventiv.

Atât apărătorii celor cinci membri ai grupului infracţional condus de Buga, cât şi avocatul preotului Gabriel Bucică, au solicitat magistraţilor de la Tribunalul Vaslui judecarea acestora în stare de libertate şi au cerut înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de obligativitate de a nu părăsi localitatea sau ţara.

Avocaţii au invocat, la unison, că niciunul din cei şase inculpaţi nu reprezintă un pericol public pentru societate, în cazul în care ar fi eliberaţi. De departe însă, pledoaria avocatului Petru Blăniţă, cel care l-a reprezentat la acest termen pe Buga, a fost cea mai complexă, acesta susţinând în faţa completului de judecată că al său client nu ştia ce fel de substanţe a consumat şi a dat spre vânzare. Practic, avocatul a ţinut să puncteze faptul că substanţa AM 2201 este una care nu se regăseşte în legislaţia româneascăca fiind interzisă, lucru care reiese şi din expertiză. „Clientul meu a spus că nu ştie ce se afla în acele plicuri şi înclin să cred că este adevărat. Această substanţă nu se regăseşte în legislaţia românească ca fiind interzisă. În alte ţări, ce-i drept, ea este interzisă, dar la noi nu este prinsă în listă. De aceea eu cred că trebuie să judecaţi acest caz după legea din România“, a spus avocatul Blăniţă. 

Şi preotul Bubică a cerut să fie liber

apărătorii preotului Gabriel Bucică au susţinut, şi ei, în faţa instanţei că acesta nu are cum să reprezinte un pericol public, mai ales prin prsima calităţii sale de reprezentant al bisericii. „Din materialul probator nu reiese faptul că acesta a reprezntat sau reprezintă un pericol public. Gândiţi-vă că el este preot şi este greu să ajungi să practici această meserie, după mulţi ani de studiu şi de câştigare a încrederii enoriaşilor. Mai mult, el a dovedit de fiecare dată că este de bună credinţă, arătând o conduită cooperantă la fiecare termen“, a spus şi avocatul preotului Bucică. 

Regretă faptele

Înainte de pronunţarea sentinţei, inculpaţii au avut ultimul cuvânt, cu toţii manifestându-şi regretele pentru faptele lor pe care, de altfel, le-au recunoscut. În ciuda acestor regrete, instanţa de judecată a dispus respingerea recursurilor formultae de avocaţii lor şi au dispus rămânerea în arest preventiv.

Vă reamintim că patru tineri din municipul Vaslui, printre care un minor de 17 ani, şi o tânără de 21 de ani din Republica Moldova, au primit mandate de arestare preventivă de 19 zile, la începutul acestei luni, ei constituind un grup infracţional care comercializau substanţe etnobotanice pe teritoriul oraşului.

După doar două zile, anchetatorii l-au reţinut în acest caz şi pe preotul constănţean Gabriel Bucică, el fiind acuzat că a livrat, în cursul anului 2012, mai multe colete cu etnobotanice, pe care le lua din Portul Constanţa, către grupul condus de Marius Buga. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite