FOTO Unde puteţi ieşi de 1 mai în Timişoara şi împrejurimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Parcul Uzinei putem călca pe iarbă. FOTO: Vali Silaghi
În Parcul Uzinei putem călca pe iarbă. FOTO: Vali Silaghi

Din această vară, timişorenii au liber la picnic în trei parcuri din oraş, dar locurile tradiţionale pentru grătar, de la Pădurea Verde sau de pe malul Timişului, vor fi cu siguranţă luate cu asalt şi în acest an, mai ales că vremea se anunţă frumoasă.

Pentru miercuri, la Timişoara se anunţă 29 de grade Celsius şi un cer în general senin, vreme ideală pentru ieşiri în aer liber. Săptămâna trecută, Primăria a anunţat că activităţi de picnic, dar fără aprinderea focului, se pot desfăşura în Parcul Carmen Sylva (fost Doina), Parcul Uzinei şi parcul Karlsruhe (fost Bihor). În aceste trei locuri, timişorenii pot întinde pătura pe iarbă şi se pot bucura de ziua liberă, cu mâncare adusă de acasă.

Legea Picnicului, adoptată în 2012, ar putea crea, însă, probleme pentru amatorii de gătit în aer liber. Chiar dacă Timişoara nu are un loc de picnic amenajat conform acestei legi, autorităţile au dat "liber la grătare" la Pădurea Verde, vara trecută, iar lucrurile rămân "ca de obicei" şi în 2013, conform primarului Nicolae Robu. Loc tradiţional de picnic pentru cei care nu doresc sau nu au timp să meargă în afara oraşului, platoul din faţa Muzeului Satului este departe de a arăta aşa cum ar trebui conform legii date anul trecut, cu indicatoare, toalete ecologice, panouri, scrumiere, locuri de aprins focul şi aşa mai departe.

Cei care doresc să petreacă aici trebuie să ţină cont de faptul că Poliţia Locală va fi pe fază pentru a supraveghea respectarea unor minime reguli pentru protecţia mediului. Astfel, cei care nu lasă locul curat şi nealterat riscă amenzi de până la 3.000 de lei, iar şoferii sunt obligaţi să parcheze doar în zonele special amenajate. Este interzisă şi hrănirea animalelor sălbatice, îndepărtarea sau distrugerea ori rănirea animalelor, plantelor sau a oricăror alte elemente ale cadrului natural, postarea de semne sau mesaje, nepăstrarea liniştii şi deranjarea comunităţii locale, a vieţii sălbatice, fapte sancţionate cu amenzi între 200 şi 400 de lei.

Timişorenii au, în mod tradiţional, mai multe locuri de grătar, în jurul şi în pădurile din apropierea oraşului, cum ar fi Dumbrăviţa sau Pişchia, însă riscă amenzi usturătoare, de la 2.000 la 5.000 de lei dacă vor fi prinşi cu grătarele sfârâind în alte locuri decât cele special amenajate. Aceste reguli se aplică şi pentru cei care vor ieşi din oraş pentru a se relaxa pe malul Timişului, locurile cele mai populare fiind Şag, la 10 kilometri de Timişoara, şi la Albina, la 15 kilometri de oraş, unde există şi zone special amenajate pentru agrement.

Citeşte şi:

Arădenii pot alege de 1 Mai relaxarea pe ştrand sau răcoarea din pădurile judeţului

Clisura Dunării, un loc perfect pentru vacanţa de 1 Mai

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite