Jandarmii suceveni au rămas fără poligon din cauza lucrărilor nerecepţionate de la şoseaua de centură a Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii suceveni au rămas fără poligon din cauza şoselei de centură. FOTO www.orasulsuceava.ro
Jandarmii suceveni au rămas fără poligon din cauza şoselei de centură. FOTO www.orasulsuceava.ro

Jandarmii suceveni nu vor mai putea folosi poligonul de la Mihoveni pentru trageri cu mitraliera sau cu pistolul deoarece pe linia de tragere se află tronsolul III al rutei ocolitoare a municipiului Suceava, care a fost dată spre circulaţie fără ca lucrările să fie recepţionate de CNADNR. Astfel, jandarmii suceveni vor fi nevoiţi să se deplaseze zeci de kilometri până la Fălticeni pentru antrenamente.

Poligonul de antrenament al Jandarmeriei sucevene de la Mihoveni, comuna Şcheia, nu va mai putea fi folosit pentru trageri. Iniţial, anul trecut, după ce tronsonul III al şoselei de centură a municipiului Suceava a fost deschis circulaţiei publice, tragerile au fost limitate, doar la cele cu pistoale.

Activitatea de la Poligonul Mihoveni a fost restricţionată după ce bucata de centură dintre Şcheia şi Pătrăuţi a devenit funcţională, însă reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Suceava susţineau că poligonul nu va fi închis, ci vor fi limitate tragerile de aici.

Concret, la Poligonul Mihoveni se putea trage doar cu pistolul, pentru tragerile cu mitraliere semiautomate şi puşti cu lunetă fiind folosit Poligonul Şoldăneşti din Fălticeni. Motivul este acela că tronsonul de centură dintre Şcheia şi Pătrăuţi este amplasat la o distanţă de circa 1.200 de metri de poligon, iar armele semiautomate sau puştile cu lunetă pot bate până la o distanţp de aproape 3.800 de metri. Astfel, exista riscul ca în urma tragerilor făcute la Poligonul din Mihoveni, participanţii la trafic de pe şoseaua de centură a Sucevei să devină ţinte mobile.

Mai nou, nici cu pistoalele de calibrul 7,65 mm sau 9 mm nu se mai pot face trageri la poligonul Jandarmeriei de la Mihoveni. Şefii de la IJJ au demarat o procedură de reomologare a poligonului, însă pentru acest lucru va fi nevoie de lucrări de reamenajare. Există două soluţii, fie se va ridica o construcţie în câmpul de tragere care să blocheze gloanţele trase, fie se va muta direcţia de tragere.

În prezent, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne folosesc pentru antrenamentele de tragere poligonul de la Şoldăneşti – Fălticeni care aparţine de la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, dar şi poligonul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, din apropierea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Poligonul de la Mihoveni nu va fi închis, însă va fi utilizat pentru alte tipuri de antrenament diferite celor de tragere la ţintă.

La data de 12 martie 2015 a fost deschis traficul rutier pentru toate categoriile de vehicule pe tronsonul III al Variantei de Ocolire a Municipiului Suceava. Circulaţia rutieră se va desfăşura astfel de la km 7+285 – intersecţia DN17 până la km 12+434 – intersecţia cu DN2, spre Vama. Chiar dacă această bucată de centură a fost deschisă circulaţiei rutiere, CNADNR nu a receţionat nici în ziua de astăzi lucrările efectuate acolo.

Şoseaua de centură a municipiului Suceava a fost începută în anul 2007. Până în prezent aceasta a fost realizată într-un procent de peste 80%, iar pentru celelate două tronsoane, Şcheia – Moara şi Moara – staţia de 110 km, contractul a fost reziliat şi urmează să fie organizată o nouă licitaţie pentru execuţia lucrărilor.

Alte ştiri pe această temă:

Un tronson al şoselei de centură a Sucevei este deschis circulaţiei, însă lucrările nu au fost recepţionate de CNADNR

Prostia omenească pe zeci de milioane de euro: şosea de centură construită în România pe un teren bun pentru plantat flori, nu pentru trafic greu

UPDATE VIDEO A fost inaugurat primul tronson al şoselei de centură a Sucevei

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite